7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Kino teatras „Pasaka“ pradeda pokalbių ciklą „Kava ir kinas“

Rengėjų inf.
Nr. 19 (1298), 2019-05-10
Kinas Anonsai
Kadras iš filmo „Išgyventi vasarą“
Kadras iš filmo „Išgyventi vasarą“

Kino teatras „Pasaka“ ir prancūziška kava „L‘OR“ pradeda pokalbių ciklą „Kava ir kinas“. Pokalbius įkvėpė Jimo Jarmuscho filmas „Kava ir cigaretės“. Jis susidėjo iš vienuolikos, regis, nesusijusių pokalbių. Visi jie vyko prie stalo, ant kurio buvo kava ir cigaretės.

 

„Pasakos“ cikle bus kalbamasi su žmonėmis, kuriems kinas – šiek tiek daugiau nei pramoga. Pokalbių seriją pradėjo režisierė Marija Kavtaradzė, jos filmas „Išgyventi vasarą“ ką tik pasirodė Lietuvos kino teatruose. Pokalbyje, kurį moderavo žurnalistas, kino režisierius Karolis Kaupinis, Kavtaradzė dalijosi mintimis apie savo naujausią filmą, palietusį sudėtingą ir vis dar tabu laikomą psichinės sveikatos temą. Režisierė neslėpė, kad jaudinosi pristatydama filmą Lietuvos žiūrovams. Paklausta, kaip vertina kitų, savo kartos kūrėjų filmus, ar jaučia konkurenciją, Kavtaradzė papasakojo apie dar studijų metais susiformavusią bendraminčių bendruomenę: „Mes įkūrėmė savo kino klubą, kino festivalį, kuris tęsiasi iki šiol. Su kurso draugais kitiems padėdavome ir pasitardavome. Kažkiek sveikos konkurencijos buvo, tai gerai. Noriu, kad draugams, kolegoms sektųsi. Galima sakyti, kad jie konkurentai, bet džiaugsmas toks, lyg tai būtų tavo pasiekimas“.

 

Paklausta apie svarbiausias jos kūrybos temas, Kavtaradzė sakė, kad jos filmus jungia žmogiško ryšio poreikis, iš to ryšio stokos kylantis vidinis konfliktas ir vienatvė. Režisierė atskleidė, kad kurdama savo pirmąjį ilgametražį filmą galvojo ne apie žinią, kurią nori paskleisti visuomenei, bet apie jausmą ir viltį.

 

Visą pokalbį su M. Kavtaradze galite pasižiūrėti čia: bit.ly/KavaIrKinas

Žymos:
Rengėjų inf.,
Kadras iš filmo „Išgyventi vasarą“
Kadras iš filmo „Išgyventi vasarą“