7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Konkursas „European Film Challenge“ suteikia galimybę laimėti kelionę į Berlyno kino festivalį

Rengėjų inf.
Nr. 35 (1272), 2018-11-02
Kinas Anonsai

Prasidėjo naujasis „European Film Challenge“ etapas, kurio metu laimingasis laimės kelionę į Tarptautinį Berlyno kino festivalį. Žaidimo principas paprastas – reikia pasižiūrėti 10 europietiškų filmų iki gruodžio 10 d.

 

Šio konkurso tikslas – skatinti žiūrėti europietiškus filmus ir dalintis savo įspūdžiais. Žaidimo metu reikia pažiūrėti 10 europietiškų filmų skirtingose legaliose platformose, įamžinti savo peržiūrą nuotraukoje ir įkelti ją į „European Film Challenge“ puslapį bei pasidalinti bent viename iš socialinių tinklų, pridėjus žymę #europeanfilmchallenge. Daugiausia taškų surinkęs dalyvis džiaugsis išskirtine galimybe nemokamai keliauti į Berlinalę.

 

„Kiekvienas žiūrime filmus – ar mūsų pasirinkimas tai būtų daryti namie, ar kino teatre, ar kino festivalio metu – tai yra mūsų kasdienybės dalis. Todėl dalyvauti iššūkyje gali kiekvienas. Juk bežiūrint užtenka išsitraukti išmanųjį telefoną ir nufotografuoti savo peržiūrą. Ir jau gali dalyvauti. Žinoma, šiame žaidime atsiranda galimybė ir tiems, kurie mėgsta strateguoti. Tereikia „European Film Challenge“ „Facebook“ paskyroje sekti už ką suteikiami papildomi taškai“ – teigia „European Film Challenge“ projekto vadovė Greta Akcijonaitė.

 

Praėjusiame etape, kurio laimėtoja Gabrielė Norkūnaitė keliavo į Venecijos kino festivalį, varžėsi 1652 dalyviai, kurie kartu peržiūrėjo 1040 europietiškus filmus.

 

Konkurso dalyviams už peržiūrėtus europietiškus filmus yra skiriami taškai. Didesnį taškų skaičių galima gauti filmų peržiūroms renkantis skirtingas vietas ir platformas. Konkurso eigoje dalyviai galės gauti ir papildomų taškų už filmų peržiūras. Apie papildomų taškų kriterijus organizatoriai informuos „European Film Challenge“ puslapyje bei „Facebook“ paskyroje. Naujasis konkurso etapas tęsis iki gruodžio 10 d.

 

Projekto įgyvendinimui Lietuvoje, Latvijoje, Suomijoje, Serbijoje, Kroatijoje, Bosnijoje ir Hercegovinoje bei Ispanijoje skirta ES programos „Kūrybiška Europa“ MEDIA schemos „Europos kūrinių populiarinimas internete“ dalinė finansinė parama. Lietuvoje projektą remia Lietuvos kultūros taryba (LKT).

 

Registracija ir daugiau informacijos: https://europeanfilmchallenge.eu

 

Žymos:
Rengėjų inf.,