7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Kino kultūros vadybos mokymai SOFA Vilniuje rengia pilotines dirbtuves

Rengėjų inf.
Nr. 27 (1264), 2018-09-07
Kinas Anonsai

Kino agentų mokymai SOFA organizuoja trečiąsias dirbtuves Vilniuje. Rugsėjo 11–15 d. atrinkti alumnai turės galimybę pristatyti savo projektus patyrusiems privatiems investuotojams ir viešųjų Europos kino fondų atstovams. Kino kultūros vadybos mokykla SOFA – tai mokymai perspektyviems kino profesionalams, kurių metu jie vysto, randa finansavimą ir įgyvendina inovatyvius projektus, skirtus nacionalinei ir tarptautinei auditorijai. Ši iniciatyva didžiausią dėmesį skiria kino kultūros vadybininkams, agentams ir ambasadoriams iš Vidurio ir Rytų Europos, Vokietijos, Graikijos, Izraelio, Centrinės Azijos bei Kaukazo.

 

Nuo 2013 m. SOFA aktyviai remia projektus, susijusius su Europos kino rinka ir skatinančius nacionalinių kino industrijų struktūrinį vystymąsi. Papildoma vertė pilotinių dirbtuvių Vilniuje dalyviams – alternatyvių kultūrinių projektų finansavimo galimybių kino srityje tyrinėjimas.

 

Į dirbtuves atrinkti penki SOFA alumnai, aktyviai veikiantys kino industrijoje: Iris Elezi (Albanija), Miroslavas Mogorovicius (Serbija), Lizaveta Bobrykava (Baltarusija), Inesa Ivanova (Lietuva) ir Dorina Oarga (Rumunija). „Su naujosiomis pilotinėmis dirbtuvėmis SOFA struktūra pasiekė tris stadijas ir tapo visus metus trunkančiais mokymais“, – sako SOFA mokymų vadovas Nikolajus Nikitinas. „Nuo šiol kasmet rengsime vienas dirbtuves tai pačiai dalyvių grupei apie projektų vystymą Varšuvoje ir vienas apie projektų rinkodarą Tbilisyje, o prie jų prisijungs naujai įkurtos Vilniaus dirbtuvės, atviros visiems SOFA alumnams ir skirtos privačiajam bei viešajam finansavimui bei partnerystei. Esame dėkingi mūsų pagrindiniams partneriams - Lietuvos kino centrui ir Vokietijos užsienio reikalų ministerijai. Džiaugiamės, kad dirbtuves galime rengti Vilniuje.“

 

SOFA dirbtuvių Vilniuje dalyviaims dėstys „Media Deals“ atstovai Juliane Schulze ir Thierry Baujard‘as. „Media Deals“ organizuoja Europos investuotojų forumus įvairiose Europos šalyse. Po dviejų dienų intensyvių mokymų, dalyviai pristatys savo projektų idėjas finansuotojams ir Europos viešųjų fondų atstovams, viešintiems Lietuvoje. Tai  Cathrin Frisemo (mediatorė, investuotoja iš Švedijos), Eugene‘as Smythas (investicijų vadybininkas, „Dublin BIC VC Funds“, Airija), Veikko Maripuu („Head Capital“ investicinė grupė, Suomija), Robertas Balinskis (Lenkijos kino meno institutas) ir Rolandas Kvietkauskas (Lietuvos kino centras).

 

SOFA dirbtuves finansuoja Lietuvos kino centras ir Vokietijos užsienio reikalų ministerija. Renginį palaiko Lietuvos Respublikos kultūros ministerija, Vilniaus Goethe‘s institutas, Vokietijos Federacinės Respublikos ambasada, Vilniaus miesto meras ir Vilniaus kino biuras.

 

Žymos:
Rengėjų inf.,