7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Rygoje mokymus ves garsus Holivudo kino industrijos profesionalas Dovas Simensas

Rengėjų inf.
Nr. 18 (1255), 2018-05-04
Kinas Anonsai
Lektorius Dovas Simensas
Lektorius Dovas Simensas

Birželio pradžioje Rygoje vyks intensyvūs trijų dienų „Holivudo kino mokyklos“ mokymai. Kino industrijos atstovams skirtuose mokymuose savo žiniomis dalinsis lektorius Dovas Simensas. Per trisdešimt karjeros metų jis yra padėjęs daugiau nei tūkstančiui talentingų kino kūrėjų, tarp jų – režisieriams Quentinui Tarantino, Christopheriui Nolanui, Guy Ritchie, aktoriams Willui Smithui, George’ui Clooney ir daugeliui kitų.

 

Pirmosiomis mokymų dienomis bus gilinamasi į kino kūrimo techninę pusę. Simensas supažindins su metodais, kaip efektyviai pasiruošti filmavimams, planuoti biudžetą ir parengti filmo platinimo strategiją. Trečią dieną patirtimi ir sėkmės istorijomis dalinsis Baltijos šalių kino kūrėjai ir industrijos profesionalai. Jie patars, kaip įgytas žinias pritaikyti vietos rinkai, diskutuos apie regiono kino industrijos subtilybes ir iššūkius. Tarp svečių bus kino prodiuserė Aija Bērziņa (filmai „Rojus 89“, „Aš esu čia“, „Su puta ant lūpų“), Sergejus Timoņinas (filmo „Kriminalinių profesionalų fondas“ komunikacijos vadovas), prodiuseris Kristianas Alhimionokas (filmai „Svetainė“, „Nameji žiedas“, „Sukčiai“) ir prodiuseris Žilvinas Naujokas (filmai „Tadas Blinda. Pradžia“, „Viena naktis“, „Kaip pavogti žmoną“).

 

Daugiau nei trisdešimt metų Dovas Simensas veda mokymus pradedantiems žengti pirmuosius žingsnius profesionaliame kino pasaulyje ir jau patyrusiems kino industrijos atstovams. Simensas jau lankėsi 34-iose pasaulio šalyse. Baltijos šalyse šie mokymai vyks pirmą kartą.

 

„Holivudo kino mokyklos“ mokymai vyks birželio 2–4 d. Rygoje.

 

Renginys vyks anglų kalba su sinchroniniu vertimu į rusų ir latvių kalbas.

 

Bilietai: https://www.ekase.lv/en/tickets/events/hollywood-film-school

 

Daugiau informacijos: http://filmschool.lv/

 

Žymos:
Rengėjų inf.,
Lektorius Dovas Simensas
Lektorius Dovas Simensas