7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Kviečia Tarptautinis Šoblės kino festivalis

Rengėjų inf.
Nr. 9 (1246), 2018-03-02
Kinas Anonsai
Kadras iš Henriko Šablevičiaus filmo „Pabuvam savam lauki...“
Kadras iš Henriko Šablevičiaus filmo „Pabuvam savam lauki...“

Aštuntasis Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentų iniciatyva rengiamas Tarptautinis Šoblės kino festivalis vyks 2018m. kovo 7–9 dienomis.

 

Šių metų festivalio šūkis – „Parodyk ir sudegink“. Kūrėjai kviečiami atsiverti – parodyti savo vidinį pasaulį, papasakoti paslaptis, pažvelgti į žiūrovą akis į akį, parodyti tai, ką iškart po premjeros norėtųsi sudeginti ir niekada nebegrįžti. Šių metų tema kviečia „apsivalyti“ per kiną. Kviečiame traukti apdulkėjusias kino juostas iš savo stalčių bei patikėti savimi, parodyti ir atsiverti.

 

Šiais metais turėsime ypatingą festivalio svečią – lenkų režisierių Krzysztofą Zanussi. Kovo 9 d. 14 val. jis skaitys paskaitą „Kas mums patinka ekrane ir kodėl?“.

 

Šiemet „Šoblės kino festivalyje“ bus pristatomos dvi konkursinės programos: dokumentinių ir eksperimentinių filmų programa „Kokia tavo paslaptis?“ bei vaidybiniųir animacinių „Surask mane. Surask save“.  Tris dienas vyksiančiame renginyje bus parodyta daugiau nei 490 minučių  trumpametražių filmų ne tik iš Lietuvos, bet ir užsienio šalių kino mokyklų.

 

Festivalio žiūrovų laukia net aštuonios programos. Be jau minėtų konkursinių bus rodomi ir CILECT kino mokyklų tinklo filmai, bus prisiminti Henriko Šablevičiaus darbai. „Šių metų filmai nebijo kalbėti. Gal kalba kartais „kreiva“, pamirštamas koks kablelis ar taškas, bet viskas suprantama ir, svarbiausia, veikia. Nuoširdumas buvo svarbiausias kriterijus atrenkant filmus,“ – sako programos koordinatorius Klementas Davidavičius.

 

Šiais metais į festivalio rengimą įsitraukė ne tik režisieriai, bet ir kino kritikai, dramaturgai bei prodiuseriai. Tai erdvė kurti ir nebijoti suklysti, mokytis ir atrasti. Panašų pojūtį bandėme sukurti ir festivalio dalyviams, tad pro pirštus nepraleidome ir filmų nepatekusių į konkursinę programą. Jiems skirtos dvi „Per plauką“ peržiūros.

 

Festivalio pavadinimas atsirado taip pagerbiant LMTA kino ir televizijos katedros įkūrėją ir vieną iškiliausių lietuvių dokumentalistų Henriką Šablevičių. Šoble jį vadino studentai, kolegos bei visa kino bendruomenė. Dar prieš aštuonerius metus paskatinti režisierės Giedrės Beinoriūtės ir operatoriaus Ramūno Greičiaus, dar prieš aštuonerius metus tuometiniai pirmakursiai sumanė pasidalinti savo mėgstamais filmais ir kiekvieną pirmadienio vakarą pristatyti po naują filmą. Pirmaisiais metais filmus pristatinėdavo dėstytojai, tačiau netrukus atsirado ir studentų seansai. Taip idėja dalintis geru kinu subūrė bendruomenę, prie kurios prisijungia vis daugiau sinefilo gyslelę turinčių žiūrovų.

 

Daugiau informacijos apie festivalį galite rasti: http://soble.filmtv.lmta.lt

Renginio vieta:

LMTA Teatro ir kino fakultetas, Kosciuškos g. 12, Vilnius

104 (Šoblės) auditorija

Renginys nemokamas

Žymos:
Rengėjų inf.,
Kadras iš Henriko Šablevičiaus filmo „Pabuvam savam lauki...“
Kadras iš Henriko Šablevičiaus filmo „Pabuvam savam lauki...“