7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Už europietiškų filmų žiūrėjimą – kelionė į prestižinį Kanų kino festivalį

Rengėjų inf.
Nr. 7 (1244), 2018-02-16
Kinas

Šiandien prasidėjo naujasis „European Film Challenge“ etapas, skirtas europietiško kino gerbėjams. Daugiausia taškų iššūkyje surinkusiam dalyviui atiteks kelionė į vieną svarbiausių kino renginių pasaulyje – tarptautinį Kanų kino festivalį.


Kino iššūkis atviras visiems, iki balandžio 15 d. pasiryžusiems peržiūrėti 10 europietiškų filmų legaliose platformose. Dalyviai turi įamžinti filmų peržiūras nuotraukose, jas įkelti į „European Film Challenge“ puslapį ir pasidalinti viename iš socialinių tinklų, pridėję žymę #europeanfilmchallenge. Už kiekvieną peržiūrėtą filmą dalyviams yra skiriami taškai, o didesnį jų skaičių galima gauti filmų peržiūroms renkantis skirtingas vietas ir platformas. Šiame etape dalyviai turimų taškų skaičių galės padidinti ir kviesdami prie iššūkio prisijungti savo draugus.


„Konkurso idėja paprasta, tačiau turinti prasmingą tikslą – populiarinti europietišką kiną tarp žiūrovų, ypač iš mažesnių Lietuvos miestų ir miestelių, – teigia „European Film Challenge“ projekto vadovė Greta Akcijonaitė. – Galimybių legaliai žiūrėti filmus ne tik kino teatruose daugėja, tad 10 filmų peržiūra kinomanams neturėtų būti sudėtingas iššūkis siekiant pagrindinio prizo.“


Iššūkis kino gerbėjams organizuojamas jau ketvirtąjį kartą. Sausio gale pasibaigusiame trečiajame „European Film Challenge“ etape dalyvavo daugiau nei 220 dalyvių iš Lietuvos, o jo nugalėtoja – Edita Sabaliauskaitė – jau ruošiasi kelionei į netrukus prasidėsiantį Berlyno kino festivalį. „Esu labai laiminga laimėjus, nes šis iššūkis – vienintelė galimybė patekti į tokį kino festivalį kaip Berlinalė, – teigia Edita Sabaliauskaitė. - Mėgstantiems europietišką kiną rekomenduoju netingėti dalyvauti, nes prizas – ypatingai vertas pastangų.“


Paskutinis iššūkis, vykęs Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje ir Serbijoje, pritraukė 627 kino mylėtojus, jie peržiūrėjo 425 filmus. Dalyviai Lietuvoje filmus dažniausiai rinkosi žiūrėti „Lietuvos kino fondo“ platformoje, kino teatruose „Pasaka“ ir „Skalvija“. Tarp konkurso dalyvių Lietuvoje žiūrimiausiais filmais tapo 2017 m. Berlyno kino festivalyje triumfavęs filmas „Apie kūną ir sielą", režisierės Eglės Vertelytės debiutinis filmas „Stebuklas” bei sportinė drama „Bjornas Borgas prieš Makenrojų".
Projekto įgyvendinimui Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Serbijoje, Kroatijoje ir Ispanijoje skirta ES programos „Kūrybiška Europa“ MEDIA schemos „Auditorijos plėtra“ dalinė finansinė parama. Lietuvoje projektą remia Lietuvos kultūros taryba (LKT).  


Registracija ir daugiau informacijos: https://europeanfilmchallenge.eu

 

Žymos:
Rengėjų inf.,