7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Kuriamas filmas apie stoką

„Artbox“ inf.
Nr. 40 (1234), 2017-12-01
Kinas Anonsai
Elena Leontjeva
Elena Leontjeva

Pradėtas filmuoti dokumentinis filmas „Stokos fenomenas“, kuris pasakos apie stokos reiškinio atradimą ir šios sąvokos kitimą. Filmas remsis Lietuvos laisvos rinkos instituto inicijuotu tarpdisciplininiu tyrimu. Filmo režisieriai – Gintautas Smilga ir Ramūnas Aušrotas.

 

Įžvalgomis apie stokos reiškinį ir jo svarbą šiuolaikiniame diskurse dalinsis per dešimt įvairių sričių specialistų, tarp kurių – projekto iniciatorė Elena Leontjeva, vyskupas Kęstutis Kėvalas, fizikas Mikas Vengris, tekstologas Paulius Subačius, filosofai Albinas Plėšnys ir Naglis Kardelis, ekonomistas Žilvinas Šilėnas, antropologas Saulius Matulevičius, psichologė Rita Rekašiūtė Balsienė ir kiti.

 

„Stokos fenomenas“ – filmas, kuris suteikia galimybę pasidalinti ta nuostaba, kuri ištiko mokslininkus, iš įvairių disciplinų perspektyvos atradusius stoką kaip universalų gyvenimo reiškinį. Jau išleista mokslinė knyga, dabar atėjo eilė filmui, todėl džiaugiuosi, kad prodiuseris Kęstutis Drazdauskas suprato, jog ši turininga medžiaga gali būti perteikta ekrane“, – sako idėjos autorė Elena Leontjeva.

 

Pasak Kęstučio Drazdausko, „vizualinėmis priemonėmis „pagauti“ ir žiūrovui parodyti stokos fenomeną – tikrai nėra lengviausia užduotis. Tačiau mes tikime, kad Lietuvoje itin retai kuriama filosofinė dokumentika sudomins intelektualius bei smalsius kino žiūrovus.“

 

Filmo premjera numatyta ateinančių metų pradžioje.

Elena Leontjeva
Elena Leontjeva