7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Kino naujienos trumpai

Pagal užsienio žiniasklaidą

„7md“ inf.
Nr. 27 (1179), 2016-09-09
Kinas Trumpai
Amy Adams filme „Nocturnal Animals“
Amy Adams filme „Nocturnal Animals“

Nauji filmai apie madą

Po filmų apie Yves’ą Saint-Laurent’ą ir Chanel atėjo eilė britui Alexandre’ui McQueenui. Studija „Maven Pictures“ pradėjo filmą „Skerdikas“ („The Ripper“). Jame bus pasakojama apie sudėtingus madų kūrėjo Alexandre’o McQueeno (1969– 2010) ir jo globėjos stilistės Isabellos Blow (1958–2007) santykius. Viena įtakingiausių mados redaktorių atkreipė dėmesį į jauną, vos dvidešimt trejų debiutantą dizainerį 1992 metais, kai jis pristatė kolekciją „Džekas Skerdikas“. McQueenas kilęs iš darbininkų kvartalo, ji –  ekscentriška aristokratė. Blow nusipirko visą kolekciją už 5 tūkstančius svarų, įtikino dizainerį vadintis Alexandre’u. Jie susidraugavo. Blow dirbo „Tatler“ mados redaktore, bendradarbiavo su „Vogue“, „The Sunday Times Style magazine“. Ji prisidėjo prie McQueeno iškilimo. Blow visą gyvenimą skyrė madai ir menui, bet jautėsi neįvertinta. Paskutiniais metais ji sirgo depresija ir nusižudė. Taip pat išėjo ir McQueenas, tačiau jų bendradarbiavimas laikomas vienu įdomiausių ir kontroversiškiausių mados istorijoje. Filmo kūrėjai kol kas laikomi paslaptyje. Tačiau tai ne vienintelis filmas apie šį dizainerį – savo biografinį pasakojimą apie McQueeną rengiasi kurti ir britų režisierius Andrew Haighas, išgarsėjęs po filmo „45 metai“.

 

Prieš šešerius metus garsus madų kūrėjas Tomas Fordas debiutavo filmu „Vienišas vyras“. Praėjusią savaitę prasidėjusiame Venecijos kino festivalyje bus parodytas ir antrasis jo filmas „Nocturnal Animal“ (pagal Austino Wrighto romaną „Tonis ir Sjuzen“), kuriame pagrindinius vaidmenis sukūrė Amy Adams, Isla Fisher ir Jake’as Gyllenhaalas. Filme pasakojamos dvi istorijos. Pirmosios herojė Sjuzen, meno galerijos savininkė, gauna siuntinį – vyro, kurį paliko prieš 20 metų, knygą. Skaitydama romaną ji ima kitaip suvokti save. Antrojoje istorijoje buvęs Sjuzen vyras kartu su nauja žmona ir dukterimi išvyksta pakeliauti ir susiduria su nemaloniais nepažįstamaisiais.

 

Venecijoje šiemet parodytas ir dokumentinis filmas apie „Vogue Italia“ redaktorę Francą Sozzani ir jos svaiginančią karjerą. Filme „Franca: Chaos and Creation“ apie ją kalba Karlas Lagerfeldas, Marina Abramovic, Bazas Luhrmannas, jį sukūrė Sozzani sūnus Francesco Carrozzini. Darbas užtruko ketverius metus.

 

Filmo klipas:

Franca: Chaos & Creation Trailer from Franca: Chaos & Creation on Vimeo.

 

Danielis Craigas naujo Steveno Soderbergho filmo aikštelėje

Naujame Steveno Soderbergho filme „Logan Lucky“ Danielis Craigas vaidina piktadarį. Tai bus pasakojimas apie du brolius, kurie planuoja didelį apiplėšimą. Taip pat filme vaidina Adamas Driveris, Channingas Tatumas, Hillary Swank, Katherine Heigl. Filmo premjera numatyta ateinančių metų rudenį.

 

Leonardo DiCaprio įsipainiojo į finansinį skandalą

Leonardo DiCaprio atsidūrė finansinio skandalo centre. Aktoriaus įkurtas labdaros fondas įtariamas pinigų machinacijomis – byloje minimi milijardai dolerių, kurie esą pavogti iš Malaizijos nacionalinio fondo, turėjusio prisidėti prie Malaizijos ekonomikos skatinimo. Tačiau dalis fondo valdytojų naudojo pinigus asmeninimas tikslams – taip buvo „išplauta“ per 3,5 milijardo dolerių. Aktorius įtariamas slėpęs nešvarius pinigus, susijusius su viena didžiausių korupcijos bylų.

 

Prieš mėnesį San Tropeze surengtoje įžymybių vakarienėje DiCaprio pavyko surinkti per 45 milijonus dolerių, mat bilietas į vakarą kainavo nuo 10 tūkstančių. Vakare dalyvavo daug turtuolių ir žvaigždžių, bet nebuvo Malaizijos verslininko Jho Low, kuris draugauja su DiCaprio ir dažnai remia jo fondą. Būtent jis ir kitas DiCaprio draugas Riza Azizas įtariami vogę bei plovę Malaizijos fondo pinigus.

 

DiCaprio savo fondą įkūrė 1998 metais. Jo tikslas – remti gamtos apsaugos projektus.

 

Bus „Kristaus kančios“ tęsinys

2004 m. Melo Gibsono sukurta „Kristaus kančia“, pasakojanti apie paskutines dvylika Jėzaus Kristaus gyvenimo valandų, tapo vienu pelningiausių nepriklausomų filmų, priskirtų R (filmų suaugusiems) kategorijai. Dabar Gibsonas rengiasi kurti „Prisikėlimą“ („The Resurrection“). Arnheime (Kalifornija) surengtame krikščionių renginyje Gibsonas sakė: „Šiame filme nenorime tiesiog parodyti to, kas atsitiko. Kiekvienas gali apie tai paskaityti. Norime, kad žiūrovai tai patirtų, kad pamatytų gilesnę viso to įvykio reikšmę. Bet reikės įdėti daug darbo.“ Filmo scenarijų rašo Randallas Wallace’as („Perl Harboras“), kartu su Gibsonu kūręs ir „Oskaru“ apdovanotą „Narsią širdį“ (1995).

 

Parengė Ž. P.

Amy Adams filme „Nocturnal Animals“
Amy Adams filme „Nocturnal Animals“
Danielis Craigas filme „Logan Lucky“
Danielis Craigas filme „Logan Lucky“
Leonardo DiCaprio
Leonardo DiCaprio
Mel Gibson
Mel Gibson