7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Kino naujienos trumpai

Pagal užsienio žiniasklaidą

„7md“ inf.
Nr. 24 (1130), 2015-06-19
Kinas Trumpai
Renata Litvinova filme „Apie meilę“
Renata Litvinova filme „Apie meilę“
„Kinotavr“ laureatai
Sekmadienį Sočyje baigėsi 26-asis atviras Rusijos kino festivalis „Kinotavr“. Pagrindinis festivalio prizas atiteko režisierei Annai Melikian už filmą „Apie meilę“ („Про любовь“). Šio filmo herojai bando atsakyti į klausimą, kas yra meilė. Melikian rodo įvairiausių personažų ir įvykių pynę: jauną porą, kuri verčiau renkasi gyventi persikūnijusi į japonų anime herojus, iš savo šefo nepadorų pasiūlymą gavusią sekretorę, japonę, atvykusią į Maskvą ieškoti ruso vyro, buvusią žmoną, kurią jos vyras pasamdė neįprastai užduočiai, ir dar daug mažų istorijų bei jų veikėjų. Pagrindinius vaidmenis filme sukūrė Renata Litvinova, Michailas Jefremovas, Marija Šalajeva, Julija Snigir, Vladimiras Maškovas, Jevgenijus Cyganovas. „Apie meilę“ pelnė ir kino platintojų prizą. Tai ne pirmas „Kinotavr“ apdovanojimų pelnęs režisierės filmas: pernai geriausios aktorės prizą pelnė Severija Janušauskaitė už vaidmenį Melikian filme „Žvaigždė“.
 
Kiti festivalio apdovanojimai šiemet atiteko: už geriausią režisūrą – Aleksejui Fedorčenkai („Revoliucijos angelai“); už geriausią moters vaidmenį – Polinai Grišinai („Išgelbėjimas“, „Спасение“); už geriausią vyro vaidmenį – filmo „Skudurinė sąjunga“ („Тряпичный союз“) aktorių ansambliui: Vasilijui Butkevičiui, Aleksandrui Paliui, Pavelui Činariovui, Ivanui Jankovskiui; už geriausią debiutą – Ellai Manžejevai („Žuvėdros“, „Чайки“), už geriausią operatoriaus darbą – Andrejui Naidionovui („Radinys“, „Находка“); Grigorijaus Gorino prizas už geriausią scenarijų – Vasilijui Sigarevui ir Andrejui Iljenkovui („Ozo šalis“, „Страна Оз“); Mikaelo Tariverdijevo prizas už geriausią muziką – Nicolas Rabaeusui („Petruškos sindromas“ , „Синдром Петрушки“).
 
Rusijos kino kritikų ir kinotyrininkų gildijos apdovanojimas paskirtas Nataljos Kudriašovos filmui „Pionieriai herojai“ ir Aleksejaus Fedorčenkos „Revoliucijos angelams“, diplomas – Vasilijaus Sigarevo filmui „Ozo šalis“.
 
Williamas Friedkinas kurs filmą apie Mae West
Jau klasikiniu tapusio siaubo filmo „Egzorcistas“ (1973) kūrėjas Williamas Friedkinas rašo scenarijų, skirtą Mae West (1893–1980) – aktorei, dramaturgei, vienai iš skandalingiausių Holivudo žvaigždžių. Pasak režisieriaus, daugumos jo filmų veikėjai buvo vyrai, būsimame jį domina žvaigždės, bet pirmiausia – moters istorija. Ją turėtų vaidinti Bette Midler, filmas bus kuriamas televizijai HBO.
 
Michaelis Haneke atsisakė „Flashmob“ projekto
Savo dvyliktąjį filmą „Flashmob“ Michaelis Haneke turėjo filmuoti jau pernai vasarą, tačiau filmavimas buvo atidėtas dėl užsitęsusios aktorių atrankos. Praėjus metams režisierius pranešė atsisakąs šio projekto. Pranešime spaudai Haneke pareiškė, kad buvo daug priežasčių, bet konkrečiai jų neįvardijo. Filmas turėjo pasakoti apie grupę žmonių, kurie bendrauja virtualiai internete ir susitinka „realiame gyvenime“ per „Flashmob“ akciją.
 
Marion Cotillard ir Bradas Pittas vaidins Roberto Zemeckio filme
Marion Cotillard ir Bradas Pittas vaidins naujame Roberto Zemeckio filme apie šnipus. Filmas dar neturi pavadinimo, žinoma, kad jo veiksmas perkels į Antrojo pasaulinio karo metus. Filmavimas prasidės rudenį. Prieš tai Zemeckio laukia naujausio jo filmo „The Walk“ reklaminė kampanija, Cotillard – Xavier Dolano dramos „Tiesiog pasaulio pabaiga“ („Juste la fin du monde“) filmavimas, Bradas Pittas iki rudens filmuosis „Karo mašinoje“ („War Machine“).
 
Pastarasis filmas kuriamas pagal amerikiečių žurnalisto Michaelo Hastingso knygą „The Operators: The Wild and Terrifying Inside Story of America’s War in Afghanistan“. Pittas vaidins pagrindinį generolo Stanley’io McChrystalo vaidmenį. Tai vienas labiausiai nusipelniusių JAV generolų, 2009–2010 m. vadovavęs amerikiečių karo pajėgoms Afganistane. Pavaldiniai vadino generolą „roko žvaigžde“. 2010 m. generolas atsistatydino po to, kai žurnalas „Rolling Stone“ paskelbė kritiškus McChrystal atsiliepimus apie Baracko Obamos vyriausybės politiką. Filmą „Karo mašina“ režisuoja Davidas Michod.
 
Izraelio aktorius vaidins Jėzų
Izraelio aktorius Avivas Alushas vaidins Jėzų filme „The Shack“, kurio pagrindas – 2007 m. pasirodęs it iškart bestseleriu tapęs Williamo Paulo Youngo romanas „Trobelė“. Romanas pasakoja apie vyriškį, kurio jauniausia duktė buvo pagrobta per šeimos atostogas ir nužudyta. Po ketverių metų liūdintis tėvas gauna paslaptingą laišką, kurį parašė... Dievas. Vyras kviečiamas į namą, kuriame buvo nužudyta duktė. Tai, kas savaitgalį įvyks trobelėje, pakeis jo gyvenimą. Jis dalyvaus terapijos sesijoje su Dievu, kuris pasirodo kaip juodaodė moteris, su Jėzumi žydo darbininko pavidalu, ir azijiete, kuri įkūnija Šventąją Dvasią.
 
Filmą prodiusuos ir režisuos Stuartas Hazeldine‘as, taip pat vaidins Samas Worthingtonas, Octavia Spencer.
 
Parengė Ž. P.
Renata Litvinova filme „Apie meilę“
Renata Litvinova filme „Apie meilę“
Brad Pitt
Brad Pitt
Michael Haneke
Michael Haneke
Aviv Alush
Aviv Alush
Mae West
Mae West