7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Kino naujienos trumpai

Pagal užsienio žiniasklaidą

„7md“ inf.
Nr. 11 (1117), 2015-03-20
Kinas Trumpai
Kathryn Bigelow
Kathryn Bigelow
Naujas Kathryn Bigelow filmas – ir vėl apie karą
Kai Clinto Eastwoodo filmas „Amerikos snaiperis“ muša lankomumo rekordus pasaulyje, yra pripažintas pačiu pelningiausiu JAV 2014 m. filmu, panašūs projektai itin pageidautini. Tarp jų ir būsimas Kathryn Bigelow filmas „Triple Frotier“ , kurio veiksmas nukels į Afganistaną. Jo herojus bus amerikiečių kareivis Bowe Berghdalas, pagrobtas talibų ir 5 metus laikytas nelaisvėje, bet grįžęs į JAV apkaltintas dezertyravimu. Filmo sumanymą Bigelow paskelbė jau pernai, tačiau tik „Amerikiečių snaiperio“ sėkmė įtikino prodiuserius, kad istorijos apie karą Irake ir Afganistane vis dar turi komercinį potencialą.
 
Nepailstantis Woody Allenas
Dar neįvyko filmo „Iracionalus vyras“ („Irrational Man“) apie egzistencinę krizę išgyvenantį filosofijos profesorių (Joaquin Phoenix), kuris įsimyli studentę (Emma Stone), premjera, o Woody Allenas jau galvoja apie kitą filmą, kuris pasirodys 2016-aisiais. Būsimas filmas dar neturi pavadinimo, jo scenarijų gaubia gili paslaptis, bet jau aišku, kad pagrindinius vaidmenis jame kurs Kristen Stewart, Jesse’is Eisenbergas ir Bruce’as Willisas.
Kristen Stewart, kuri neseniai atsiėmė Prancūzų kino akademijos „Cezarį“, tai bus pirmasis susitikimas su Allenu. Iš visko sprendžiant, „Saulėlydžiu“ prasidėjusi jaunos aktorės karjera paskutiniais metais įgyja gerą pagreitį, kurį liudija vaidmenys filmuose „Zils Marijos debesys“ ir „Ta pati Alisa“.
 
Tomas Hanksas suvaidino vaizdo klipeDescription: http://wbdds.allocine.fr/imppix/i37782/c87409/p1225/po7/cam1/cm1/cid1/pl32348/r605830
Tomas Hanksas suvaidino pagrindinį vaidmenį juokingame kanadiečių dainininkės Carly Rae Jepsen vaizdo klipe „I Really Like You“. Populiarus aktorius atsibunda su naujos dainos žodžiais lūpose, vėliau Niujorko gatvėse jis „dainuoja“ kartu su Carly Rae Jepsen ir Justinu Bieberiu. Klipą galimą pasižiūrėti čia:
 
 
Paolo Sorrentino kurs serialą apie popiežių
„Didžio grožio“ režisierius rengiasi kurti serialą „Jaunasis popiežius“ („The Young Pope“). Kol kas projektas dar oficialiai nepatvirtintas, bet kalbama, kad serialo herojumi taps fiktyvus personažas, konservatyvus popiežius – pirmasis istorijoje italų kilmės amerikietis, tapęs pontifiku. 8 dalių serialo filmavimas turėtų prasidėti šių metų liepą. Pagrindinis vaidmuo siūlomas britų aktoriui Jude’ui Law.
 
Jennifer Lawrence vaidins Steveno Spielbergo filme
Jennifer Lawrence žada vaidinti būsimame Steveno Spielbergo filme „It’s What I Do“. Šis biografinis filmas bus kuriamas pagal fotografės ir žurnalistės Lynsey Addario knygą „It’s What I Do: A Photographer’s Life Of Love And War“, 2009 m. apdovanotą Pulitzerio premija. Sunku pasakyti, kad prasidės filmavimas, nes Spielbergo darbų sąrašas kaip visada ilgas. Dabar jis kuria filmą apie Šaltojo karo šnipus „St. James Place“, neseniai paskelbė norįs grįžti prie Indianos Džounso nuotykių.
 
Christopheris Nolanas kovoja už kino juostą
Vasarį didžiausios Holivudo studijos „Disney“, „Fox“, „Paramount“, „Sony“, „NBC Universal“ ir „WarnerBros.“ pasirašė sutartį su „Kodak“ firma, kad kelerius artimiausius metus pirks iš jos kino juostą. Taip tikimasi išsaugoti šią kino juostą gaminančią firmą.
Kovo 8 d., kalbėdamas „Getty Research“ institute, režisierius Christopheris Nolanas sakė, kad siekiant išsaugoti kino juostą dar būtiną daug ką padaryti. Pasak režisieriaus, Holivudas turi liautis atiduoti pirmenybę skaitmenai ir rasti galimybę, kaip šios abi laikmenos galėtų koegzistuoti. Pasak Nolano, kino projektoriai ir filmų kopijos kino juostoje turi likti, todėl dabar svarbu palaikyti kino juostos gamybą ir išsaugoti ją ateities kartoms. Nolanas mano, kad rodymas iš kino juostos gali patraukti žiūrovus. Jis pateikė savo filmo „Tarp žvaigždžių“ pavyzdį: salėse, kur filmas buvo rodomas iš juostos, rezultatai buvo labai geri. Kitas režisieriaus argumentas, kodėl reikia filmuoti juostoje, susijęs su archyvais. Iki šiol neegzistuoja stabili skaitmenos archyvavimo sistema, todėl būtina saugoti juostines kopijas, nes tai, ko gero, vienintelis būdas išsaugoti filmą.
Paskutiniais metais kino juostoje buvo sukurta daug garsių filmų, tarp jų „Vaikystė“, „Foxcatcher“, „Viešbutis „Didysis Budapeštas“. „Kodak“ juostoje dabar kuriami nauji filmai apie žvaigždžių karus, Juros periodo parką, Betmeno ir Supermeno nuotykius. Vienas žymių kovotojų už kino juostą yra ir Quentinas Tarantino.
 
Parengė Ž. P.

 

Kathryn Bigelow
Kathryn Bigelow
Kristen Stewart filme „Zils Marijos debesys“
Kristen Stewart filme „Zils Marijos debesys“
Jude Law
Jude Law
Jennifer Lawrence
Jennifer Lawrence
Christopher Nolan
Christopher Nolan