7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Kino naujienos trumpai

Pagal užsienio žiniasklaidą

7MD
Nr. 7 (1068), 2014-02-21
Kinas Trumpai
„Samurajus“
„Samurajus“

Mohsenas Makhmalbafas kurs filmą Gruzijoje

Vienas garsiausių Irano kino režisierių Mohsenas Makhmalbafas, gyvenantis emigracijoje, pradėjo rengtis naujausio filmo filmavimui Tbilisyje. „Prezidentas“ bus pirmasis jo vaidybinis filmas po penkerių metų pertraukos. Tai pasakojimas apie diktatorių ir jo anūką, kuris nori pažinti paprastų žmonių gyvenimą ir surengia valstybės perversmą. Vienas iš filmo prodiuserių yra vokiečių režisierius Werneris Herzogas.
 
Bille Augustas ekranizuos Stefano Zweigo „Širdies nerimą“
Danų režisierius Bille Augustas rengiasi ekranizuoti Stefano Zweigo romaną „Širdies nerimas“. Tai bus tarptautinis kino projektas, kurį finansuos Vokietija, Vengrija ir Austrija. 1987 m. danų literatūros klasiko Martino Anderseno Nexe’s romano „Pelė užkariautojas“ ekranizacija atnešė režisieriui pirmąją Kanų „Auksinę palmės šakelę“. Augustas sukūrė ne vieną įsimintiną ekranizaciją, tarp jų ir „Sielų namus“ pagal Isabelle Alliende romaną „Geri ketinimai“, taip pat pagal Ingmaro Bergmano autobiografinę knygą.
 
Shira Geffin žada filmą Kanams
Izraelio režisierė Shira Geffin, kurios debiutas „Medūzos“ 2007 m. pelnė Kanų „Auksinę kamerą“, naujausią savo filmą „Boreg“ žada užbaigti iki Kanų kino festivalio. Drama buvo nufilmuota Izraelyje pernai vasarą. Jos herojės – palestinietė ir žydė, gyvenančios skirtingose šalį skiriančios sienos pusėse. Pagrindinius vaidmenis sukūrė Sarah Adler ir Samira Saraya.
 
Vokiečių samurajus
Debiutantas Tillis Kleinertas sukūrė filmą „Samurajus“, kurio herojus – policininkas, sekantis serijinį žudiką, kurį visi vadina vilku. Atokiuose Vokietijos kaimuose jis žudo savo aukas samurajaus kardu.
 
Bela Tarras Sarajeve
Po filmo „Turino arklys“ paskelbęs, kad neberežisuos, vengrų kino režisierius Béla Tarras dėsto Sarajevo kino mokykloje. Šiemet Tarras bus Sarajevo kino festivalio žiuri prezidentu, pernai šis festivalis apdovanojo režisierių Sarajevo „Garbės širdies“ prizu.
 
Naujas Alexo van Warmerdamo projektas
Olandų režisieriaus Alexo van Warmerdamo filmas „Borgmanas“ pernai buvo rodytas Kanų konkurse, jį galėjo matyti ir „Scanoramos“ žiūrovai. Naujausias režisieriaus filmas vadinsis „Šnaideris prieš Baksą“ („Schneider vs Bax“). Filmo herojai yra du vyrai – rašytojas ir samdomas žudikas, kovojantys už išlikimą. Padorus šeimos tėvas ir samdomas žudikas Šnaideris gauna užsakymą nužudyti penkiasdešimtmetį rašytoją Baksą jo namelyje prie ežero. Tačiau iš pirmo žvilgsnio lengva užduotis pasirodo ne tokia lengva. Filmas turėtų pasirodyti ekranuose ateinančiais metais.
 
Parengė Ž. P.

 

„Samurajus“
„Samurajus“
„Borgmanas“
„Borgmanas“
Béla Tarras
Béla Tarras