7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Vilniuje vyks konferencija „Cross Media Zen“

 

Lietuvos kino centro inf.
Nr. 22 (1036), 2013-05-31
Kinas Anonsai
„Cross Media Zen“
„Cross Media Zen“

Birželio 7–8 d. Vilniuje vyks trečioji susikertančių medijų konferencija ir kūrybinės dirbtuvės „Cross Media Zen“. Užsienio ir Lietuvos susikertančių medijų, reklamos ir komunikacijos specialistai, žurnalistai, prodiuseriai ir kino kūrėjai dalinsis patirtimi, kaip pasyvų turinio vartotoją paversti aktyviu jo dalyviu. Taip pat bus pristatyti naujausi susikertančių medijų projektų pavyzdžiai iš Europos ir viso pasaulio.

 
„Gebėjimas inovatyviai pasakoti savo produkto istoriją, norimą turinį efektyviai pateikti keliose medijos platformose bei įtraukti vartotoją į istorijos kūrimą nebėra privalumas, bet būtinybė, norint konkuruoti dabartinėje rinkoje. Lietuvos auditorija imli naujovėms, stengiasi neatsilikti nuo pasaulyje vyraujančių tendencijų ir būti jų priešakyje, tad tikimės, kad trečioji susikertančių medijų konferencija sulauks dar didesnio dėmesio“, – sako renginį organizuojančio biuro „Media Desk Lietuva“ vadovė Rūta Bogužaitė.
 
Šiemet ypač daug dėmesio bus skirta auditorijos formavimui ir ryšio tarp prekės ženklo ir turinio nagrinėjimui. Lektoriai pristatys naujausius auditorijos tyrimų rezultatus, bus kalbama apie šiuolaikinės auditorijos lūkesčius, aktyvaus turinio vartotojo svarbą prekės ženklui populiarinti. Taip pat konferencijos dalyviai bus supažindinti su nauja profesija – istorijos architektūra (angl. story architect).
Konferencijos temos ir lektoriai turėtų sudominti reklamos, komunikacijos, kino, literatūros, kompiuterinių žaidimų, IT, animacijos sričių profesionalus. Praėjusių metų rezultatai rodo, kad „Cross Media Zen“ tampa platforma, kur šių sričių specialistai gali užmegzti vertingas pažintis, pradėti bendrus projektus.
 
Į birželio 8 d. vyksiančias kūrybines dirbtuves bus atrinkta dešimt dalyvių, pateikusių įdomiausias susikertančių medijų projektų idėjas. Dirbtuvių metu susikertančių medijų ekspertai Asta Wellejus iš Danijos ir Simonas Allenas iš D. Britanijos konsultuos atrinktus dalyvius projekto vystymo klausimais bei padės pasiruoši sėkmingam jo įgyvendinimui.
 
Konferencija ir dirbtuvės yra nemokamos. Dalyvių skaičius ribotas.

 

„Cross Media Zen“
„Cross Media Zen“