7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Tęsiasi pažintis su Nepriklausomybės dvidešimtmečio kinu ir vaizduojamuoju menu

 

Pagal rengėjų inf.
Nr. 19 (1033), 2013-05-10
Kinas Anonsai

 

Lietuvos kino centras kartu su Nacionaline dailės galerija tęsia renginių ciklą „Nepriklausomybės dvidešimtmečio menas ir kinas“, skirtą geriau susipažinti su lietuvišku nepriklausomybės metų vizualiuoju menu ir kinu.
 
Rytoj, gegužės 7 d., vyks antrasis šios programos susitikimas „Kam skirtos miesto erdvės?“.  Menas telpa ne tik parodų salėse, jis – ir viešose erdvėse. Tam tikros sostinės vietos dėl savo istorinio susiformavimo konteksto, socialinės (susibūrimų ir apleistumo) reikšmės paskatino menininkus kurti, dėl šių priežasčių jose atsirado įvairūs objektai, instaliacijos, vyko performansai ir akcijos.
 
Apžvelgiant šią temą bus nagrinėjami Mindaugo Navako darbai. Vilniečiams atpažįstama šio skulptoriaus intervencija su savo objektais į viešas Vilniaus erdves – „Kablys“ ant buvusių geležinkeliečių rūmų.
 
Video filmuose – menininkų žvilgsnis į Vilniaus viešų erdvių privatizavimą ir žmonių protestą. Juos komentuos menotyrininkė Danutė Gambickaitė.  Šio renginio filmai – Romo Lileikio „Saša“ ir Jūratės Samulionytės „Šanchai Banzai arba Vilniaus Šanchajus“ atskleis savitai išsiskiriančius rajonus Užupį ir Šnipiškes. Filmus pristatytis kino kritikė Izolda Keidočiūtė.
 
Edukacinės programos „Nepriklausomybės dvidešimtmečio menas ir kinas“ tikslas – pristatyti per pastarąjį dvidešimtmetį sukurtus video ir kino filmus. Kiekvienas susitikimas sudarytas iš trijų dalių – lankymosi parodoje, video kūrinių peržiūros ir kino filmų seanso.
Renginio pradžia 16.30 val., kino seanso pradžia 17.30 val.
 
Visi renginiai nemokami. Dėl riboto dalyvių skaičiaus į parodą kviečiame registruotis. Kino seansai atviri visiems. Registracija el.p. [email protected] arba tel.: (8 5) 219 5961.