7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Kino naujienos trumpai

Pagal užsienio žiniasklaidą

7md inf.
Nr. 13 (1027), 2013-03-29
Kinas Trumpai
„Blue Jasmine“
„Blue Jasmine“

Woody Allenas grįžta į Niujorką

Pernai vasarą Woody Allenas pakvietė į Romą, prieš tai buvo Paryžius, Barselona, Londonas. Tačiau intelektualinės komedijos meistras, matyt, nusprendė pailsėti nuo Europos. Šios vasaros pabaigoje turėtų pasirodytų naujausias režisieriaus filmas „Blue Jasmine“, kurio herojai sugrįžo į Niujorką. Filmo siužetas vis dar lieka paslaptyje, žinoma tik, kad Cate Blanchett herojės gyvenimas pasikeis jai iš mylimo Niujorko persikėlus į San Franciską. „Blue Jasmine“ taip pat vaidina Alecas Baldwinas, Sally Hawkins, Peteris Sarsgaardas.
 
2013-ųjų Kanų kino festivalio plakatas
Prieš metus Tarptautinį Kanų kino festivalio plakatą puošė Marilyn Monroe. Šiemet gegužės 15–26 d. vyksiančio 66-ojo festivalio plakate panaudota kita garsi fotografija. Joje bučiuojasi Paulas Newmanas ir Joanne Woodward. Holivudo pora buvo nufotografuota, kai 1963 m. filmavosi Melville’o Shavelsono komedijoje „Nauja meilės rūšis“ („A New Kind of Love“). Šios romantinės komedijos herojus žurnalistas supainioja sutiktą merginą su brangia prostitute. Kalbėdamas su ja herojus pastebi, kad mergina vis labiau jį traukia.
 
Olivier Assayasas kurs filmą apie teatrą
Ką tik „Kino pavasaris“ parodė Olivier Assayaso filmą „Po gegužės sukilimo“. Neseniai paaiškėjo ir jo naujo projekto detalės. Filmas, kurio darbinis pavadinimas „Sils Maria“, šią vasarą bus filmuojamas Vokietijoje ir Šveicarijoje. Pagrindinį vaidmenį kurs Juliette Binoche. Jos herojė – tarptautinės karjeros viršūnę pasiekusi teatro aktorė Maria Enders. Prieš dvidešimt metų ji išgarsėjo suvaidinusi Sigrid – merginą, kuri paskatino brandžios moters Helenos savižudybę. Dabar Marija ir vėl vaidins toje pačioje pjesėje, tik nebe Sigrid, o Heleną. Binoche partnerė bus Mia Wasikowska.
 
Filmas apie Dominique’ą Strauss-Kahną
Amerikiečių režisierius Abelis Ferrararengiasi kurti filmą apie skandalingą prancūzų politiką ir erotomaną Dominiqueą Strauss-Kahną. Jį vaidins Gerardas Depardieu. Politiko žmoną žurnalistę Anne Sinclair, kurį gynė vyrą, kai šis po skandalo su Niujorko viešbučio kambarine, apkaltinusia politiką išprievartavimu, atsidūrė Niujorko kalėjime, vaidins Jacqueline Bisset.
 
Bus Alfredo Hitchcocko „Rebekos“ perdirbinys
Danų režisierius Nikolajus Arcelis, kurio filmas „Karališkas romanas“ buvo nominuotas „Oskarui“, studijos „Dreamworks“ užsakymu kurs filmo „Rebeka“ (1940) perdirbinį. Daphné du Maurier romano ekranizacija buvo pirmasis Holivude sukurtas Hitchcocko filmas. Jis buvo apdovanotas „Oskaru“ geriausiam metų filmui. Pagrindinius vaidmenis 1940-aisiais kūrė Joan Fontain ir Laurenceas Olivier. Kas vaidins Arcelio filme, matyt, paaiškės dar negreit, nes režisierius turi baigti kitą ekranizaciją – filmą „The Power of the Dog“ pagal Dono Winslow romaną, pasakojantį apie JAV agentūros, kovojančios su narkotikais, agentą.
 
„Kin-dza dza“ animacinė versija
Balandį Maskvoje įvyks naujo Georgijaus Danelijos („Mimino“, „Rudens maratonas“) filmo „Ku!Kin-dza-dza!“ premjera. Sovietinio kino klasikas Danelija kultinę komediją „Kin-dza-dza!“ sukūrė 1986-aisiais, vieną geriausių savo vaidmenų joje suvaidino Jevgenijus Leonovas. Tačiau režisierius liko nepatenkintas filmu, nes sovietiniai cenzoriai „pakoregavo“ šios mokslinės fantastikos komedijos scenarijų. 2005-aisiais Danelija kartu su animatore Tatjana Iljina nusprendė kurti animacinį filmą pagal tą patį, tik necenzūruotą, nors ir pritaikytą prie šių dienų Rusijos realijų, scenarijų. Filmo gamyba užsitęsė dėl nepakankamo finansavimo ir teismo procesų su prodiuseriais. Pasakojimas prasideda, kai triukšmingoje Maskvos gatvėje didžėjas Tolikas ir pasaulinio garso violončelininkas Vladimiras Čižovas sutinka basą žmogų. Paspaudę keisto aparato mygtuką, herojai persikelia į Pliuko planetą. Jos gyventojai skirstomi į dvi rūšis – pacakus ir pliukanus, paprastas degtukas čia yra neįkainojama vertybė, o žmonės sutinkami ir palydimi pagal jų kelnių spalvą.
 

 

„Blue Jasmine“
„Blue Jasmine“
Kanų plakatas
Kanų plakatas
Olivier Assayas
Olivier Assayas
Jacqueline Bisset
Jacqueline Bisset
„Rebeka“
„Rebeka“
„Kin-dza dza“
„Kin-dza dza“