7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Netekome kolegės Viktorijos Ivanovos. Atsisveikinimas liepos 25 d.

LNDT inf.
Nr. 26 (1263), 2018-06-29
In memoriam Kronika
Viktorija Ivanova. D. Matvejevo nuotr.
Viktorija Ivanova. D. Matvejevo nuotr.

Liepos 17 d. netikėtai mirė Lietuvos nacionalinio dramos teatro kultūros projektų vadybininkė Viktorija Ivanova (g. 1988 m.). Lietuvos nacionalinis dramos teatras nuoširdžiai užjaučia Viktorijos artimuosius ir draugus.

Viktorija Lietuvos nacionaliniame dramos teatre dirbo nuo 2015 m., koordinavo tarptautinius teatro projektus, kelerius metus kuravo festivalį „Versmė“ ir Šiuolaikinės dramaturgijos skaitymus.

Ji taip pat dirbo ir tarptautinio teatro festivalio „Sirenos“ komandoje (nuo 2012 metų). Buvo atsakinga už „Sirenų“ klubo ir edukacinę programas, ryšius su visuomene ir už lietuviškos programos sudarymą.

Prieš tai komunikacijos koordinatore dirbo Lietuvos kultūros institute (2014–2015 m.)  ir teatre „Lėlė“ (2010–2014 m.). 2012 metais buvo kino centro „Skalvija“ edukacinės programos koordinatorė, 2010–2011 m. internetinio puslapio www.teatrai.lt vyriausioji redaktorė.

2006 metais Viktorija laimėjo Lietuvos rašytojų sąjungos skelbtą Pirmosios knygos konkursą prozos kategorijoje. Buvo išleista jos knyga „Girgždantis žvirgždas“. Lietuvių, rusų, vokiečių ir anglų kalbomis spaudoje publikuota per 10 jos novelių, o lietuvių, latvių, estų, anglų, rusų kalbomis per 40 straipsnių ir recenzijų apie teatrą.  

Viktorija taip pat organizavo tarptautines jaunųjų teatro kritikų konferencijas: „(re)FRESH“, „ctrl+txt“, „REC: ON stage“ ir tarptautines studentų konferencijas „politics vs. theatre“, „(Re)vision: Heroism“, „When theatre talks about theatre“.

Pašarvota ji bus Porto mieste Portugalijoje, kur pastaruoju metu gyveno. Savaitgalį urna bus parvežta į Lietuvą.

Liepos 25 d. trečiadienį Vežėjų g. 4 (buvusiame Klaipėdos lėlių teatre, Senamiestyje) nuo 7 val. iki 15 val. bus galima atsisveikinti prie urnos.

15 val. urna bus išnešama ir laidojama Lėbartų kapinėse.

Artimieji prašo į išlydėjimą nesinešti vainikų, tik porą baltų žiedų.

Žymos:
LNDT inf.,
Viktorija Ivanova. D. Matvejevo nuotr.
Viktorija Ivanova. D. Matvejevo nuotr.