7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Petro Lincevičiaus kūrybos paroda „Mintijimo dykrų žalumoje“

LDS inf.
Nr. 10 (1417), 2022-03-11
Dailė Anonsai

Kovo 9 d., trečiadienį, 18 val. Pamėnkalnio galerijoje (Pamėnkalnio g. 1, Vilnius) atidaroma Petro Lincevičiaus kūrybos paroda „Mintijimo dykrų žalumoje“.

Parodoje Petras Lincevičius ne tik pristato naujus darbus, bet ir plėtoja jam svarbų ekspozicijos erdvės ir kūrinių santykį: „Manau, kad tai, kaip parodoje yra skaitomi kūriniai, priklauso ir nuo to, kokioje erdvėje jie atsiduria. Parodoje eksponuojami naujausi ir per pastaruosius dvejus metus užbaigti kūriniai. Nors asmeninis pasakojimas, kurį plėtoju kūryboje, atsiranda iš mane supančios aplinkos ir asmeniško požiūrio į ją, tačiau siekiu, kad šios asmeniškos stebėjimo patirtys neužsklęstų kūrinių žiūrovo interpretacijoms.

 

Pastaruoju metu mano kūrybinis žvilgsnis krypsta į įprastos kasdienybės stebėjimą bei tai, kaip ji pinasi su virtualaus informacijos srauto nuotrupomis, konkrečių geografinių vietų patirtimis.

 

Atsigręždamas į paprastą kasdienybę, tyrinėju temą, kuri galėtų būti apibrėžta kaip lokalaus identiteto (ne)reikšmingumas globaliame pasaulyje. Šią temą nagrinėju plėtodamas vizualinį, skirtingus kūrinius jungiantį darinį, iš dalies paremtą Arvydo Šliogerio filotopijos sąvoka. Paprastai tariant, filotopija – tam tikras filosofinis mąstymas, įsišaknijęs ir kylantis iš konkrečios gamtiškosios ir įmintytos aplinkos (mano atveju – Šilavoto kaimo). Parodoje „Mintijimo dykrų žalumoje“ daug dėmesio skiriu spalvos, kaip informacijos talpyklos, asmeninio kolorito apmąstymui.“

 

Petro Lincevičiaus kūrybos paroda „Mintijimo dykrų žalumoje“ Pamėnkalnio galerijoje vyks iki balandžio 5 d. Parodos lankymas – nemokamas.

 

Parodos metu lankytojai maloniai kviečiami įsigyti Petro Lincevičiaus kūrinių – dalį pelnytų lėšų autorius bei galerija paskirs Lietuvos organizacijoms, besirūpinančioms Ukrainos žmonių parama.

 

Dalyvavimas parodos atidaryme galimas su ne žemesnio kaip FFP2 lygio respiratoriumi.

Rėmėjai: Lietuvos kultūros taryba, Lietuvos dailininkų sąjunga, Šilavoto interdisciplininis centras.

 

Daugiau apie autorių:

https://www.instagram.com/petraslincevicius/

http://www.petraslincevicius.com/

 

Galerijos darbo laikas: II–V 11–19 val., VI 11–16 val.

Žymos:
LDS inf.,