7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Eglės Vertelkaitės paroda „Paspalvinti" Klaipėdoje Baroti galerijoje

LDS inf.
Nr. 26 (1305), 2019-06-28
Dailė Anonsai
Eglė Vertelkaitė
Eglė Vertelkaitė

2019 m. liepos 5 d. (penktadienį) 18 val.  Baroti galerijoje (Aukštoji g. 12,Klaipėda) atidaroma Eglės Vertelkaitės grafikos darbų paroda „Paspalvinti“.


Eglė Vertelkaitė atstovauja grafikų kartai, Lietuvos meno scenoje pasirodžiusiai paskutiniame praeito amžiaus dešimtmetyje ir ją iš esmės pakeitusiai. Bent jau tuo, kad grafika, praplėtusi savuosius horizontus, tapo ne vien technologine šios srities ekvilibristika, bet ir intelektualia ir rafinuota meninės veiklos forma. E. Vertelkaitės ir jos kartos menininkų – Lidos Dubauskienės, Eglės Kuckaitės, Birutės Zokaitytės, galop šiek tiek vyresnių – Ray (Rimvydo) Bartkaus, Kęstučio Grigaliūno, Giedriaus Jonaičio, Audriaus Puipos, Robertos Vaigeltaitės, Kęstučio Vasiliūno – dėka grafika tapo tiesiog meno forma, specifiniais, bet ir kartu universaliais principais pasižyminčia mūsų laikų medija.

E. Vertelkaitės kūryba šiame kontekste pasižymi ypatingu egzistencijos pojūčiu, netgi drastiškumu, nutviekstu amžinybės šviesos ir glūdinčiu tragedijos šešėliuose. Įvairias grafikos technikas išbandžiusi menininkė jau ne vienus metus eksperimentuoja su acetoniniais atspaudais, šelaku, kurdama tapybai ir fotografijai vizualiai artimus kūrinius. Ir šioje parodoje  bus parodyti 20-ies  metų laikotarpyje sukurti darbai, atlikti įvairiomis technikomis. Tai ofortas, akvatinta, minkštas lakas, sausa adata, acetoninis spaudas, koliažas, liejimas tušu, spalvotas lino raižinys. Darbai iš skirtingų rinkinių, skirtingo laikmečio. Juos jungia tam tikras figuratyvas, naratyvas ir paspalvinimas.

Paroda Baroti galerijoje veiks iki liepos 31 d.

Žymos:
LDS inf.,
Eglė Vertelkaitė
Eglė Vertelkaitė
Eglė Vertelkaitė
Eglė Vertelkaitė
Eglė Vertelkaitė
Eglė Vertelkaitė