7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Paroda „Ežiukas – Mažasis Princas kosminiame ūke“, skirta vaiko beribiam kūrybiškumui įprasminti

Rengėjų inf.
Nr. 24 (1303), 2019-06-14
Kultūra vaikams Kultūra

Vilniaus vaikų ir jaunimo meno galerijoje (Vilniaus g. 39, Vilnius) veikia paroda „Ežiukas – Mažasis Princas kosminiame ūke“, skirta vaiko beribiam kūrybiškumui įprasminti.

...„Štai kokia mano paslaptis. Ji labai paprasta: matyti galima tik širdimi. Tai, kas svarbiausia, nematoma akimis“( A.de Sent-Egziuperi „Mažasis princas“)...

Jau tradicija tampa, kad vasaros metu Vilniaus vaikų ir jaunimo meno galerijoje eksponuojami mažųjų ateities kūrėjų (3-6 m.) – Galeriuko edukacijų lankytojų - darbeliai, kurie, su menininkų pagalba, tampa įspūdinga temine instaliacija.

Paroda - iš ciklo „Visai nevaikiškai“ - skirta vaiko beribiam kūrybiškumui įprasminti. Tai vaikų minčių, jausmų, idėjų atspindys darbuose, kuriuos šįkart vienija Mažojo Princo kelionių po visatą ir jo sutiktų herojų tema. Vaikas darbus vertina tik pagal formas, spalvas, tyrinėja aplinką ir atranda savas paraleles su jį supančia aplinka. Nes dažnai vaikų kūrybą kvestionuojame kaip "vaikišką", siekdami pabrėžti, kad ji yra apie nieką, nesusimąstydami, kad gal joje slypi labai konceptualios, globalias problemas siekiančios išspręsti idėjos. Todėl šiuo projektu siūlome į meną pažvelgti vaiko akimis, susitapatinti su jo mąstymu, priimti natūralumą ir nuoširdų jo pasaulį.

Ši meninė instaliacija,  rengiama bendradarbiaujant su „Pojūčių teatro“ kolektyvu, pakvies lankytoją ne tik pamatyti, bet ir pajausti parodą. „Pojūčių teatras“ – tai pirmasis Lietuvoje tokio tipo teatras, jau daug metų kuriantis vaizduotės keliones, įvairius, žiūrovą įtraukiančius spektaklius ir kūrybines dirbtuves, susijusias su visais įmanomais žmogaus pojūčiais – uosle, skoniu, rega, kvapu, garsu, prisilietimu, judesiu.

„Galeriuko tikslas“ - ugdyti savarankiškai mąstantį, žingeidų naujų meninių formų žiūrovą ir kūrėją, būsimą šiuolaikinio meno galerijos lankytoją ir taip plėsti meno ir kultūros vartotojų auditoriją.

                    

Galerijos direktorė Eglė Kielaitė
                                   

Meno vadovė Jūratė Stauskaitė

Idėjos autorė: Dovilė Stasiulytė
Edukatorės: Dovilė Stasiulytė, Vida Židonienė
Instaliacijos autorė: Šarūnė Pečiukonytė
“Pojūčių teatro” komanda: Karolina Žernytė, Šarūnė Pečiukonytė, Aistė Jančiūtė


Paroda veiks iki rugsėjo vidurio, lankymas nemokamas.
www.vaikugalerija.lt
Tel. +37061446911

Galerijos darbo laikas:
II – V     11 – 18 val

 

Žymos:
Rengėjų inf.,