7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

„Kvadrienalė 2014 – dailė ant vėliavos stiebo“ pradeda savo renginius

 

Rengėjų inf.
Nr. 38 (1099), 2014-10-31
Dailė Anonsai
Stasys Eidrigevičius, „Nevalgomas popierius". 2014 m.
Stasys Eidrigevičius, „Nevalgomas popierius". 2014 m.

Prasideda Lietuvos ir pasaulio lietuvių šiuolaikinio meno „Kvadrienalės 2014 – dailė ant vėliavos stiebo“ (Q14) renginiai sostinėje.

Q14 organizatorių spaudos konferencija vyks lapkričio 4 d. 12 val. Vilniuje, prie stalininio Mokslininkų namo fasado iškabinto tento su kvadrienalės dalyvio Stasio Eidrigevičiaus kauke ir žiurke.

Š. m. liepos mėnesį prasidėjusi virtualia forma www.q14.lt, kvadrienalė lapkričio mėnesį kviečia vilniečius ir miesto svečius prisijungti prie išsiplėtusio vieno didžiausių nekomercinių vizualiojo meno renginių sostinėje. Daugiau nei 150 menininkų iš Lietuvos ir kitų šalių buvo atrinkti į virtualų Q14 katalogą. Iš jų apie 100 autorių su 300 darbų pateko į galutinę kūrinių atranką, jų dauguma eksponuojama trijose erdvėse: restauruotoje ir ką tik naujai atidarytoje Vilniaus gynybinės sienos Bastėjoje (Bokšto g. 20), LDS galerijoje Arka ir Dailininkų sąjungos galerijoje DSG. Sulaukus didelio užsienio lietuvių susidomėjimo, Q14 tapo Lietuvos ir pasaulio lietuvių menininkų kūrybos scena.

Pirmoje Q14 parodoje Vilniaus Bastėjoje, kuri atidaroma lapkričio 5 d. 18 val., pristatoma 70 šiuolaikinio meno kūrėjų ir jų darbai. Renesansiniuose artilerijos bastiono koridoriuose ant didelių spalvotų stendų ir mūro nišose galima pamatyti Stasio Eidrigevičiaus iš Varšuvos ir Inos Mindiuz iš Madrido koliažus, Labanoro miške kuriančio Lino Katino naują, nematytą tapybą, niujorkiečio Kęstučio Zapkaus mažiuosius piešinius, Paryžiuje kuriančių Svajonės ir Paulio Stanikų didelio formato darbus ir video, Žygimanto Augustino brandžią tapybą, Sandros Malaškevičiūtės ir Vitos Pukštaitės-Bružės juvelyriką, Cooltūrisčių grupės performansus, Šarūno Nako, Christiano Narkewicziaus-Laine’o iš Čikagos ir Romos Auškalnytės iš Helsinkio video meną, vilnietės Patricijos Jurkšaitytės tapybą ant tapetų, kauniečio Povilo Ramanausko šviesos meną, Gitenio Umbraso akmeninius “monumentaliukus” ir kitų taletingų dailininkų paskutinių ketverių metų kūrybą (paroda Bastėjoje veiks iki gruodžio 31 d.). 

Kitos Q14 parodos dalys – LDS galerijoje Arka (Aušros vartų g. 7, nuo lapkričio 6 d.) ir dailininkų sąjungos galerijoje DSG (Vokiečių g. 2, nuo lapkričio 19 d.).

Q14 organizatoriai:
meno vadovas Vaidotas Žukas +3706 8689249
kuratorė Ieva Ščervianinaitė +3706 7332234

Žymos:
Rengėjų inf.,
Stasys Eidrigevičius, „Nevalgomas popierius". 2014 m.
Stasys Eidrigevičius, „Nevalgomas popierius". 2014 m.