7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Kristinos Kruopienytės ir Rūtos Jurkūnaitės-Bruožienės paroda „Epifora“

VDA Tekstilės galerijoje „Artifex“

VDA inf.
Nr. 28 (1042), 2013-07-12
Dailė Anonsai
Rūta Jurkūnaitė-Bruožienė
Rūta Jurkūnaitė-Bruožienė

VDA Tekstilės galerijoje „Artifex“ liepos 10-27 dienomis veiks kostiumo dizainerių Kristinos Kruopienytės ir Rūtos Jurkūnaitės-Bruožienės bendra paroda „Epifora“.  Parodos atidarymas - liepos 10 d. 18 val.

 

Bendroje parodoje „Epifora“ kostiumo dizainerės dalinasi pastarųjų metų kūrybiniais atradimais. Tačiau tai nėra, kaip būtų galima tikėtis, naujausios rūbų kolekcijos pristatymas. Menininkėms šiuo metu aktualesnės kitos kūrybos sritys. Rūta Jurkūnaitė-Bruožienė parodoje eksponuoja emalio technika atliktų juvelyrikos darbų kolekciją, o Kristina Kruopienytė – tapybos darbus. Raktinis parodos žodis „Epifora“ [gr. Epiphore – pridėjimas, ritmas], žodynuose aiškinamas kaip to paties arba panašiai skambančio žodžio ar kelių žodžių akcentuotas kartojimas, taikliai apibūdina menininkių dueto bendros parodos visumą. Anot autorių, nesvarbu kokios priemonės naudojamos – tapyba, juvelyrika ar drabužio forma. Visa tai jos pajungia bendram tikslui – kūrybiniam tobulėjimui. Medžiaga (akrilas, silikonas, metalas, emalis, medis ar akmuo), anot autorių, yra tik tam tikro etapo saviraiškos priemonė. Kūrybos procesą jos lygina su upės tėkme, kuri lyg ir ta pati, bet nuolat kintanti.        

 

Autorės savo kūriniais nesiekia stebinti ar šokiruoti visko mačiusią publiką. Kristinos ir Rūtos kūryba inspiruota emocijų, todėl jos kviečia žiūrovus darbus pajausti ir taip geriau pažinti jų, kaip kūrėjų, asmenybes.

 

VDA Tekstilės galerijos „Artifex“ darbo laikas: II – V  12 – 18; VI 12 – 17.

Adresas: Gaono g. 1.

 

 

Rūta Jurkūnaitė-Bruožienė
Rūta Jurkūnaitė-Bruožienė