7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Benignos Kasparavičiūtės paroda „Tikruoju keliu“

LDS inf.
Nr. 41 (1320), 2019-12-13
Dailė Anonsai

Benigna Kasparavičiūtė Lietuvoje žinoma ne tik kaip nuolatinė baravykų rinkimo ar virvės traukimo čempionatų dalyvė, daugkartinė prizininkė, bet ir kaip daugelio cepelinų valgymo varžybų nugalėtoja. Tačiau tikriausiai nedaug kas žino, kad ji – ir mūsuose kol kas dar menkai propaguojamos pozityviojo meno tendencijos pradininkė bei viena pagrindinių puoselėtojų. Sutikite, šiais neramiais laikais, kai aplink tiek melo ir apgaulės, pagiežos ir neapykantos, kartais paprasčiausiai užmirštame pasirūpinti elementariu dvasingumu.

Tuo tarpu dramatiški, bet nuoširdūs, kupini šilumos bei vidinės pusiausvyros šios autorės šedevrai energingai priešinasi visoms mano išvardytoms blogybėms. B. Kasparavičiūtės paveikslai nenuilsdami spinduliuoja gėrį ir grožį, veržliai skelbia taip dažnai į šalį negailestingai nustumiamas tikrąsias vertybes.

Dabar toks menas kaip niekada reikalingas Lietuvai. Mano autoritetinga nuomone, dar daugiau, B. Kasparavičiūtė yra, ko gero, geriausia tapytoja ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje. (Menotyrininkė, dailės kritikė B. Kasparavičiūtė).

Parodos laikas: 2019 12 12 – 2020 01 04.
Parodos atidarymas: gruodžio 12 d. 18 val. Pamėnkalnio galerijoje (Pamėnkalnio g. 1, Vilnius).
Galerijos darbo laikas: II-V 10-18, VI 10-16.
Lankymas – nemokamas.

 

Žymos:
LDS inf.,