7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Londono Karališkasis nacionalinis teatras atkeliauja į Vilnių – didžiuosiuose „Forum Cinemas“ ekranuose

Forum Cinemas inf.
Nr. 17 (1211), 2017-04-28
Teatras Anonsai

Operos ir baleto mėgėjai jau seniai atrado „Forum Cinemas“ tiesiogines transliacijas iš Niujorko Metropoliteno ir Maskvos Didžiojo baleto teatro. Dabar prie jų kviečiami prisijungti ir teatro mylėtojai. Tik gegužės 15 dieną „Forum Cinemas Vingis“ – Londono Karališkojo nacionalinio teatro spektaklis „Apsėdimas“ (Obsession) su Jude‘u Law pagrindiniame vaidmenyje! Dviejų valandų trukmės spektaklis bus rodomas anglų kalba, su angliškais subtitrais.

 

Kol kas Lietuvos žiūrovams bus siūlomas tik šis vienintelis seansas. Jei susidomėjimas bus didelis, nuo 2017 m. rudens transliacijos iš Londono Karališkojo nacionalinio teatro taps nauja „Forum Cinemas“ tradicija ir švente mūsų šalies teatro mėgėjams.

 

Spektaklis „Apsėdimas“ yra olandų režisieriaus Ivo van Hove’ės teatro scenai pritaikytas 1943 m. italų legendos Luchino Visconti kino šedevras tuo pačiu pavadinimu. Jaunas, romantiškas ir itin žavus bastūnas Džino (jį ir vaidina J. Law) užmezga aistringą romaną su pakelės užeigos savininke Džiovana. Negalėdami nugalėti ar paslėpti abipusės traukos, įsimylėjėliai nutaria nužudyti jų laimei trukdantį Džiovanos vyrą. Tačiau kiekvienas Džino ir Džiovanos žingsnis bendrame aistros ir destrukcijos kelyje juos pačius artina prie neišvengiamos tragedijos.

 

1972 m. gimęs Jude’as Law pirmąjį vaidmenį televizijoje suvaidino 1988-aisiais, būdamas šešiolikos. Dar po šešerių metų jaunasis aktorius debiutavo didžiajame ekrane, o viso pasaulio kino mylėtojų dėmesį atkreipė Dikio Grynlyfo vaidmeniu 1999 m. Anthony Minghella’os kriminalinėje dramoje „Talentingasis misteris Riplis“. Šis vaidmuo jam atnešė geriausio antraplanio aktoriaus BAFTA apdovanojimą ir „Auksinių gaublių“ bei „Oskarų“ nominacijas. Iki šiol J. Law jau yra suvaidinęs daugiau nei 60-yje filmų bei TV serialų.

 

Tačiau prieš pasaulinę šlovę ir netgi televizijos debiutą, be abejo, buvo teatras. Ėmęs vaidinti dar būdamas paauglys, pirmą rimtą vaidmenį J. Law gavo 1987 m. Richardo Stilgoe pjesėje „Bodywork“. Per pastaruosius 30 metų britų aktoriaus dosjė – daugiau nei 20 spektaklių prestižiškiausiose pasaulio teatro scenose: nuo Juozapo („Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat“) ir daktaro Fausto („Doctor Faustus“) iki Henriko V ir Hamleto Šekspyro dramose.

 

Išskirtinis įvykis Lietuvos teatro mylėtojams – tiesioginės transliacijos vaizdo įrašas – „Apsėdimas“ (Obsession) iš Londono Karališkojo nacionalinio teatro. Tik gegužės 15 dieną, „Forum Cinemas Vingis“.

 

Daugiau informacijos http://www.forumcinemas.lt/events/NTlive/