7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Vyčio Jankausko šokio teatras mini dvidešimtąjį veiklos jubiliejų ir pristato šokio spektaklio premjerą

Rengėjų inf.
Nr. 22 (1216), 2017-06-02
Šokis Anonsai
S. Žiūros nuotr.
S. Žiūros nuotr.

Dvidešimties metų veiklos jubiliejų švenčiantis Vyčio Jankausko šokio teatras pristato naujausią šokio spektaklį „Agonija”. Pirmoji spektaklio premjera publikai buvo pristatyta gegužės viduryje šiuolaikinio šokio festivalio „Naujasis Baltijos Šokis” programos rėmuose, o antrasis premjeros rodymas įvyks birželio 2 d, 19 val., „Menų spaustuvėje“, Vilniuje. Rudenį šį spektaklį galės išvysti ir kitų Lietuvos miestų žiūrovai.

 

„Agonija“ tai nuotaikingas šiuolaikinio šokio spektaklis, kuriame įvairios šokio/judesio, šviesos, gyvo ir fonograminio garso manipuliacijos kuria magišką erdvę, kurioje žmonės bei daiktai patiria įvairias transformacijas, įgaudami naujus, jiems neįprastus pavidalus, funkcijas ir reikšmes.

Pasak choreografo, agonija – tai tarpinė būsena tarp to kas miršta, ir tuoj nebebus, ir to, kas gimsta, randasi, bet dar nėra.

 

Spektaklio kūrėjai kelia klausimą: ką reiškia būti žmogumi, ar tikrai žmogus yra tapatus sau, toks kokį sukūrė gamta, lėmė prigimtis, o gal žmogus pašauktas kažkam daugiau pvz. šventumui, ar kažkam, kas dar neegzistuoja ir mes nežinome kas ir kaip tai galėtų būti?

 

Spektaklyje šoka žinomos Lietuvos šiuolaikinio šokio atlikėjos: Greta Grinevičiūtė, Giedrė Kirkilytė, Sigita Juraškaitė ir Giedrė Stankevičiūtė. Scenografija autorė - Sigita Šimkūnaitė, šviesų dailininkas -  Povilas Laurinaitis, muzika - RocketNumberNine, Vitalic, Thomas de Pourquery bei pačių šokėjų kuriami gyvi garsai. Spektaklio sukūrimą remia Lietuvos kultūros taryba.

 

Vyčio Jankausko šokio trupė įkurta 1997 m., o 2004 m. trupei suteiktas profesionalaus šokio teatro statusas. Per 20 metų šis teatras įsitvirtino kaip savitas Lietuvos šiuolaikinio šokio fenomenas, nuosekliai einantis savo keliu. Trupė ne kartą savo kūrybą yra pristačiusi įvairiuose Lietuvos ir užsienio šokio ir teatro festivaliuose. Choreografo ir jo trupės kūrybinę brandą vainikavo du „Auksiniai scenos kryžiai“: šokio spektaklis „Nuskendęs slėnis“ pelnė apdovanojimus už geriausią 2003–2004 m. choreografiją ir muziką, o antrąjį aukščiausią teatralų apdovanojimą V. Jankauskas gavo kaip geriausias choreografas už spektaklį „Budėjimai“ (2008–2009 m.).

 

Spektaklio anonsas - https://www.youtube.com/watch?v=7-dwwZXTmHU

 

Bilietus į šokio spektaklio premjeros „Agonija” rodymus, galite įsigyti TIKETA kasose, knygynuose VAGA, internetu – TIKETA ir teatrai.lt tinklalapiuose. Bilieto kaina 7 – 9  Eur, taikomos įvairios nuolaidos.

S. Žiūros nuotr.
S. Žiūros nuotr.