7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Baltijos gitarų kvarteto gastrolės

Po sėkmingo turo pakviesti grįžti koncertuoti į Kiniją

BGK inf.
Nr. 41 (1009), 2012-11-16
Muzika Anonsai
Baltijos gitarų kvartetas
Baltijos gitarų kvartetas

 

Vienas ryškiausių Baltijos šalių klasikinės gitaros kolektyvų Baltijos gitarų kvartetas (Zigmas Čepulėnas, Sergejus Krinicinas, Saulius S. Lipčius ir Chrisas Ruebensas), tik parvykęs iš Kinijos, buvo iškart pakviestas grįžti ten koncertuoti. Spalio pabaigoje gitarų kvartetas pirmą kartą lankėsi Kinijoje, kur surengė šešis koncertus. Šio koncertinio turo idėja ir organizavimu rūpinosi tarptautinių koncertų agentūra iš Naujosios Zelandijos „Maxima Artist Management Limited“ ir Lietuvos ambasada Pekine.
 
Pasak gitaristo Sauliaus S. Lipčiaus, tikriausias ir didžiausias muzikantų įvertinimas yra tai, kad vos parvykę namo jie kviečiami sugrįžti dar kartą. Vėl koncertuoti Kinijoje kvartetas planuoja kitų metų vasarą.
„Buvome maloniai nustebinti, kai organizatoriai po koncertų mums prasitarė, kad tokios karštos ir entuziastingos kinų publikos reakcijos jie nebuvo matę per visą savo darbo Kinijoje laiką. Tikrai įspūdingas jausmas, kad ir kinams mūsų atliekama klasikinės gitaros muzika paliko dideli įspūdį“, – džiaugiasi S. S. Lipčius.
 
Per šį koncertinį turą Kinijoje gitarų kvartetas sugrojo šešis koncertus per septynias dienas. Pasirodymai vyko Tiandžino koncertų salėje, Lietuvos Respublikos ambasadoje, Uždraustojo miesto koncertų salėje Pekine, Šiudžou didžiajame teatre, Šanchajaus Rytų menų ir Sudžou kultūros ir meno centruose.
 
Pasak gitaristų, šis turas kėlė ne vien teigiamų emocijų. Didžiausia kilusi problema – gitarų pergabenimas lėktuvu. Iki šiol visiems koncertams Europoje gitaroms būdavo perkamos papildomos vietos lėktuve, nes jas krauti į bagažo skyrių pavojinga dėl galimų pažeidimų ir temperatūros kaitos. Šįkart tolimam skrydžiui jų gauti nepavyko, tad teko siūtis specialius dėklus patiems ir gauti visų atsakingų asmenų patvirtinimą, kad instrumentai bus gabenami kuo saugiau.
 
Kitais metais Baltijos gitarų kvarteto pasirodymai jau numatyti Belgijoje, Olandijoje, Rusijoje, Kroatijoje, Slovakijoje, Austrijoje ir Kinijoje.

 

Baltijos gitarų kvartetas
Baltijos gitarų kvartetas