Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
REPERTUARAI

Patariame aplankyti, pamatyti, išgirsti


7MD rekomenduoja

Share |
Paulinos Eglės Pukytės ir Lino Jablonskio parodos plakato fragmentas

Dailė

Dainius Liškevičius meniniais veiksmais nuolat verčia faktus ir klausimus išvirkščiąja puse. Anksčiau menas veržėsi susilieti su gyvenimu, o dabar menininkas desperatiškas politines akcijas integruoja į meno istoriją, surasdamas joms adekvačią kryptį. Tai ne tiek sumanūs intelekto pratimai, kiek ribų sudrebinimas, atveriantis visai naujas perspektyvas. Nacionalinėje dailės galerijoje (Konstitucijos pr. 22, Vilnius) iki birželio 14 d. veikia Dainiaus Liškevičiaus paroda „Muziejus“. Ji dar kartą verčia pamąstyti, kas ir kaip tampa saugomomis vertybėmis.

 

Šią savaitę verta aplankyti dar vienos autorės iš „aukso fondo“ parodą – Jurga Barilaitė yra iš tos pačios kaip ir Liškevičius „lūžio kartos“, kuri lemtingai prisidėjo prie meno atsinaujinimo atgavus Nepriklausomybę. Naujoje parodoje „Parodyk“ Barilaitė įvairiopai pristato negalėjimo kurti temą, kaip visuomet meistriškai keliauja per skirtingas medijas ir smogia į egzistenciškai skaudžias vietas. Paroda galerijoje „Vartai“ veikia iki gegužės 26 d.   

 

Puikiu humoro jausmu ir intelekto aštrumu pasižyminti menininkė Paulina Eglė Pukytė su akiplėšiškai laisvo piešinio meistru Linu Jablonskiu atidarė parodą Vilniaus dailės akademijos galerijoje „Artifex“ (Gaono g. 1). Šį duetą pristato nauja virtuali galerija „Katinėlis & Gaidelis“. Paroda veikia iki gegužės 19 d.

Teatras

Lėlių teatro gerbėjus galėtų sudominti premjera ,,Kelionė saulės link“, vyksianti Kauno valstybiniame lėlių teatre balandžio 27, 28 d. ir gegužės 5 bei 26 d. Tai Lietuvos kultūros fondo remiamo miestų partnerių kūrybinio projekto „Tarp Kauno ir Sankt Peterburgo“ rezultatas, kurio pagrindinis tikslas buvo pastatyti novatorišką lėlių teatro technika pagrįstą spektaklį, suburiant tarptautinę pripažintų lėlių teatro menininkų komandą. Spektaklio kūrėjai – idėjos autorius ir režisierius Borisas Konstantinovas, scenografas Viktoras Antonovas, kompozitorius Denisas Šadrinas – talentingi Sankt Peterburgo teatralai, prestižinių apdovanojimų ,,Auksinės kaukės“ ir ,,Auksinio sofito“ Rusijoje laureatai.


„7 meno dienos“ Nr.17 (985), 2012-04-27

Versija spausdinimui

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti