Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
REPERTUARAI

Patariame aplankyti, pamatyti ir išgirsti


7 MD

Share |
Audronė Petrašiūnaitė. „Viso gero, Lady Gaga“. 2011 m.

Dailė

Laima Drazdauskaitė ir Audronė Petrašiūnaitė – kontrastingas duetas, bet abiejų kūryba yra absoliučiai gryna ir aukšto meninio lygio. Drazdauskaitė ir toliau ieško „erdvės, kurioje gali ramiai gilintis į nedestruktyvius dalykus“, kitaip tariant, tiria gelmes. O Petrašiūnaitė kryžmina paralelines tikroves, šį kartą susidėjusi su Lady Gaga. Antilogikos dėsniai čia šoka kosminį šokį. Paroda veikia VDA galerijoje „Akademija“ (Pilies g. 44, Vilnius). Ekspozicija atidaryta pirmadienį–šeštadienį 12–18 val.

 

Ypač dėmesio verta knyga „Marija Teresė Rožanskaitė: vaizdai ir tekstai“. Šios neeilinės menininkės kūrybos sklaida ir vertinimai, kitaip nei aukšta meninė kokybė ir temų gilumas, nebuvo tolygūs. Leidinys vertingas vien jau savo įdomia forma: rinktiniai tekstai pristatomi nehierarchiškai, o sudėlioti abėcėlės tvarka brėžia Rožanskaitės temų lauką ir gyvenimo vingių išsidėstymą. Knyga itin reikšminga ir kaip darbų reprodukcijų rinkinys, kuris meno gerbėją ištraukia iš mitologinio (apkalbų) lygmens ir verčia stoti akistaton su išsamiu įtaigios kūrybos atvaizdu.

Teatras

Vasario 4 d. 18 val. Valstybiniame jaunimo teatre rekomenduojame pažiūrėti spektaklį „Keturiais vėjais“ (pagal K. Binkio ir keturvėjininkų kūrybą), režisuotą jauno režisieriaus Tomo Jašinsko. Šį spektaklį verta pamatyti dėl žaismingo, poetiško ir gyvo kūrybinės komandos žvilgsnio į Lietuvos istoriją bei dėl jame vaidinančių aktorių entuziazmo.

Muzika

Vasario 4 d. 19 val. kviečiame apsilankyti Vilniaus Filharmonijoje. Koncertuos Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras, Kauno valstybinis choras. Solistė A. Krikščiūnaitė (sopranas). Diriguos O. Grangeanas (Prancūzija). Programoje W.A. Mozarto, J. Haydno, F. Poulenco kūriniai


 

„7 meno dienos“ Nr.4 (972), 2012-01-27

Versija spausdinimui

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti