Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
TEATRAS

Moterų artistinė iniciatyva – prieš smurtą


Kronika


7 MD

Share |
Kompozicijos „Sudeginti negalima pasigailėti. Joanos Arkietės manifestas“ atlikimas Vilniuje, Šv. Kotrynos bažnyčioje. Rengėjų nuotr.
Lapkričio 26 d. Vilniaus rotušėje ir gruodžio 3 d. sostinės Šv. Kotrynos bažnyčioje VšĮ „Meno ekspansija“ surengė muzikinio-teatrinio renginio „Sudeginti negalima pasigailėti. Joanos Arkietės manifestas“ parodymus. Šioje sceninėje kompozicijoje panaudotos temos ir arijos iš Giuseppe’s Verdi operos „Giovanna d’Arco“, taip pat Bernardo Shaw dramos „Šventoji Joana“ ištraukos.

Kompozicijos autorė ir Joanos Arkietės vaidmens atlikėja – aktorė Eglė Tulevičiūtė. Ji yra vaidinusi tuometiniame Lietuvos valstybiniame akademiniame ir privačiame „Vaidilos“ teatruose, vėliau paruošusi ir sėkmingai atlikusi daug individualių sceninių ir poezijos programų, daug gastroliavusi po Lietuvą ir užsienį.

 

Arijas ir rečitatyvus iš Giuseppe’s Verdi operos „Giovanna d’Arco” spektaklyje atlieka tarptautinių konkursų nugalėtoja, Lietuvoje ir užsienyje pelniusi sėkmę kamerinio solinio dainavimo meistrė, solistė Natalija Katilienė (sopranas). Žygimanto Čmeliausko aranžuotas ištraukas iš operos „Giovanna d’Arco“ atlieka atlikėjų ansamblis – Eglė Perkumaitė (fortepijonas), Vita Šiugždinienė (violončelė) ir Laima Šulskutė (fleita).

 

Muzikinė kompozicija „Sudeginti negalima pasigailėti. Joanos Arkietės manifestas“ – tai mėginimas muzikos ir teatro priemonėmis atpasakoti šios istorinės asmenybės kelią nuo kaimo merginos, prancūzų tautos gelbėtojos ir pasmerktos myriop ant laužo eretikės iki Šventosios Joanos titulo ir jos bažnytinio garbinimo. Scenografiją ir kostiumus spektakliui sukūrė dailininkai Kristijonas Siparis ir Jūratė Liudvinavičienė.

 

Renginys „Sudeginti negalima pasigailėti“, skirtas Joanos Arkietės (1412–1431) artėjančioms 600-sioms metinėms, yra tarptautinės socialinės akcijos „16 aktyvumo dienų prieš smurtą prieš moteris“ Vilniuje programos dalis.

 

Paskutinį, trečią kartą minėtoje akcijoje spektaklis bus parodytas gruodžio 10 d. 19 val. Vilniuje, Šv. Jonų bažnyčioje.

 

Rengėjų inf.


„7 meno dienos“ Nr.44 (966), 2011-12-09

Versija spausdinimui

Komentarai

tKExYlLE, 2012-01-08 22:13

Lot of smarts in that psoitng!

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti