Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
TEATRAS

Vakaras su Vladu Bagdonu ir su knyga apie jį


Anonsas


7 MD

Share |
Gruodžio 7 d., trečiadienį, 18 val. Rusų dramos teatre įvyks aktoriaus Vlado Bagdono dainų vakaras ir teatro kritikės Rūtos Oginskaitės knygos „Jausmų repeticijos. Metai su aktoriumi Vladu Bagdonu“ pristatymas.

Vladas Bagdonas – unikalaus talento aktorius, sukūręs pagrindinius vaidmenis daugelyje režsieriaus Eimunto Nekrošiaus spektaklių. Jo kūrybos vakaras vyks teatre, į kurio sceną prieš tris dešimtmečius aktorius įžengė kaip Pirosmanis E. Nekrošiaus spektaklyje „Pirosmani, Pirosmani...“. Tai buvo pirmas lietuvių teatro spektaklis, patyręs tarptautinį pripažinimą. Vėliau Vladas Bagdonas šioje scenoje vaidino ir kitus E.Nekrošiaus spektakliuose sukurtus vaidmenis - Saljerį, Tuzenbachą, Otelą.

 

Šį kartą V. Bagdonas nekurs jokio vaidmens, jis dainuos savo kūrybos dainas, pritardamas sau gitara. Dainuojančio Vlado Bagdono įrašai yra plačiai paplitę piratiniuose įrašuose, o jį gyvai dainuojantį scenoje galima pamatyti itin retai, ypač dabar, kai aktorius kas mėnesį išvažiuoja vaidinti Sankt Peterburge.

 

Vakare taip pat dalyvaus rašytojas Rolandas Rastauskas, pažįstantis Vlado Bagdono kūrybą nuo pirmųjų aktoriaus žingsnių scenoje, kai 1972 m. Vladas Bagdonas debiutavo Jaunimo teatre Roko vaidmeniu septyniolikmečio Rolando Rastausko pjesėje „Lenktynių aitvaras“. Dabar abu jie – Nacionalinės premijos laureatai.

 

Rūtos Oginskaitės knygą „Jausmų repeticijos“ teatro kritikas Vaidas Jauniškis apibūdina kaip linksmą knygą „apie netikėtą-nenuspėtą aktoriaus aplinką“. Knyga parašyta dienoraščio forma. Ji perteikia nepakartojamą įspūdį apie gyvą bendravimą su talentingu aktoriumi, jo gyvenimo prisiminimus, kelionių įspūdžius, pasakojimus apie vaidmenis ir žmones.

 

Gausiau nuotraukomis iliustruotą arti 300 psl. knygą išleido „Tyto Alba”. Bilietus į vakarą platina „Tiketa”, kaina 15-20 Lt teatro kasoje ir 18-23 Lt internetu. Vakaro žiūrovai galės įsigyti knygą „Jausmų repeticijos. Metai su aktoriumi Vladu Bagdonu“ už leidyklos kainą ir gauti Vlado Bagdono autografą.

 

7MD inf.


„7 meno dienos“ Nr.43 (965), 2011-12-02

Versija spausdinimui

Komentarai

IKfVnEgMJVd, 2012-01-08 19:35

Now I'm like, well duh! Truly thnfaukl for your help.

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti