Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
KINAS

Vaikai ir jaunimas išrinko festivalio nugalėtojus


Kronikas


7 MD

Share |
„Eilinis Saimonas“
Spalio 17–24 d. Vilniuje vykęs Tarptautinis vaikų ir jaunimo kino festivalis baigėsi. Vaikų ir jaunimo vertinimo komisijos išrinko festivalio geriausius filmus.

Geriausiu vaikišku kinu vaikų žiuri išrinko olandų režisieriaus Marko van de Cloe juostą „Stipriausias žmogus Olandijoje“ („De Sterkste Man van Nederland“, 2010), pasakojančią apie berniuką, norintį apsiginti nuo klasės draugų ir ieškantį tėčio didvyrio. Filmas, kalbantis apie vaikų ir tėvų santykius, pasak jaunųjų žiuri narių, rodo, kokia turėtų būti šeima ir tikras tėtis. Jaunimo komisija po gyvos diskusijos išrinko švedo Andreaso Öhmano filmą „Eilinis Saimonas“ („I rymden finns inga känslor“, 2010) apie aštuoniolikmetį Aspergerio sindromu sergantį vaikiną, kuris negali suprasti žmogiškų jausmų. Pasak žiuri, filmas atitiko festivalio temą „Be ribų“, sugebėjo prajuokinti, nustebinti puikiu aktorių ir operatorių darbu.

 

Žiuri garbės narys Vytautas V. Landsbergis po festivalio sakė: „Švedijoje per metus sukuriama apie 20 filmų vaikams ir jaunimui, Lietuvoje per 20 metų buvo sukurtas vienas filmas vaikams. Lietuvoje vaikiško kino kultūros nėra, o tai, ką matome per televiziją, dažnai yra ne filmai, o pramoga, smurtas ir šokiravimas. Todėl jaunimo kino festivaliai turėtų būti vertinami ir remiami valstybiniu mastu. O kol patys nesugebame, bent pasiskolinkime gero vaikiško kino.“

 

„7 md“ inf.


 

 

„7 meno dienos“ Nr.39 (961), 2011-11-04

Versija spausdinimui

Komentarai

npMEhBBjCk, 2011-12-01 07:32

Appercaitoin for this information is over 9000—thank you!

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti