Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
KINAS

„Meno avilio“ Mediateka – naujas sezonas, naujas veidas


Kronika


7 MD

Share |
Vilniaus mokytojų namuose įsikūrusi Mediateka šį mėnesį vėl atveria duris, laukdama kinu ir kitokiomis judančių vaizdų formomis besidominčių lankytojų.

VšĮ „Meno avilys“ įsteigta Mediateka jau šeštąjį sezoną kviečia naudotis gausia ir vis gausėjančia filmoteka, skaityti senas, bet nesenstančias knygas, naujausią literatūrą apie kiną, vartyti kino periodiką, ir, žinoma, lankytis renginiuose bei dalyvauti diskusijose.

 

Pirmas naujojo sezono renginys – spalio 26 d. 19 val.: režisierius Audrius Stonys Mediatekoje pristatė savo naujausią dokumentinę juostą „Raminas“.

 

„Mediateka yra vienintelė Lietuvoje specializuota erdvė, skirta susipažinti su kinu ir įvairiomis jo formomis. Tai ir pirmoji Lietuvoje sinemateka, įsteigta remiantis Europos šalių – Prancūzijos, Belgijos, Vokietijos, Portugalijos, Skandinavijos – nepriklausomų sinematekų pavyzdžiais, jų patirtimi, aktualizuojant autorinio ir nacionalinio kino, jo pristatymo, kaupimo svarbą. Džiaugiamės, jog šiemet pavyko inicijuoti ir pirmąjį nepriklausomą lietuvių kino paveldo skaitmeninimo projektą“, – sakė Mediatekos vadovė Lina Kaminskaitė-Jančorienė.

 

Mediatekos fonduose sukaupta beveik 5000 filmų bei 4000 įvairių leidinių, atspindinčių tiek lietuviškos kino kultūros (kino kritiko Sauliaus Macaičio, Almanto Grikevičiaus, Jono Meko ir kt. asmenines kolekcijas), tiek pasaulinio kino dinamiką (Goethe’s instituto bibliotekos vokiečių kino filmografija, naujausia akademinė literatūra, įvairiausių šalių kino periodiniai leidiniai ir t.t.). Visi sukaupti fondai yra atviri ir prienami lankytojams.

 

„Mediateka, gausindama savo fondus, plečia ir savo veiklą. Ji tampa savotiška jungtimi tarp kino kūrėjų bei jų darbo eigą derinančių prodiuserių, akademinės bendruomenės, kino kritikų, knygų autorių ar tų, kurie bando aktualizuoti kino kultūrą, mokinių ir bandančių tiesiog susipažinti su kinu ar jo procesais. Savo veikla sujungdami šias skirtingas grupes galime pasiekti neįtikėtinų rezultatų. Be to, motyvuoja ir augantis lankytojų bei bendradarbių ratas, ne tik patvirtinantis šios erdvės būtinumą, bet ir įkvepiantis dirbti“, – teigia Mediatekos vadovė.

 

Naująjį sezoną Mediateka ne tik kviečia nemokamai susipažinti su sukauptais fondais, bet ir į diskusijas, aktualinančias naujus lietuvių autorių leidinius apie kiną, lietuvių kino kūrėjų darbus, pasirodžiusius ir kino teatruose, ir DVD formatu. Mediatekoje pasirodančią naujausią pasaulinės akademinės kino minties literatūrą pristato jaunųjų intelektualų rašomos anotacijos.

 

Pasak Linos Kaminskaitės-Jančorienės, naują sezoną Mediateka pasitinka ne tik praplėsdama veiklą, bet ir atnaujindama erdvę, kuri tapo jaukesnė bei patogesnė lankytojams kūrybingų ir iniciatyvių VšĮ „Meno avilys“ savanorių dėka.

 

Mediateka dirba:

Trečiadienį–ketvirtadienį 14.00–19.00 val.

penktadienį 14.00–18.00 val.

Lankytojai laukiami Vilniaus mokytojų namuose (Vilniaus g. 39), II aukšte, 213–214 kab.

Daugiau informacijos www.menoavilys.org


 

 

„7 meno dienos“ Nr.38 (960), 2011-10-28

Versija spausdinimui

Komentarai

eAATCGnnaTXhkl, 2012-06-08 08:54

I am really enyonijg the theme/design of your blog. Do you ever run into any internet browser compatibility issues? A few of my blog readers have complained about my site not operating correctly in Explorer but looks great in Chrome. Do you have any recommendations to help fix this problem?

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti