Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
DAILĖ

Įkvepiantys pokalbiai su išskirtiniais pašnekovais


Skelbimas


7 MD

Share |
Jüri Soolepo paskaitos iliustracija
Balandžio 28 d. 20 val. Nacionalinės dailės galerijos auditorijoje Architektūros [pokalbių] fondas pristato Jüri Soolepą, pokalbio tema „Architektūros edukacija: į, nuo ir iš“.


Jüri Soolepas – architektas, Estijos dailės akademijos Architektūros fakulteto dekanas. Nuo 2001-ųjų – akademijos profesorius, 2009-aisiais tapo Šiaurės šalių architektūros akademijos prorektoriumi. Dalyvauja Europos komisijos veikloje sprendžiant su architektūros edukacija susijusius klausimus.

J. Soolepo tyrimų sritis – laiko ir erdvės reiškiniai architektūroje, jos istorinių bei mitologinių aspektų analizė. Architektūros edukacija visada yra politinių, ekonominių ir poetinių priešpriešų sūkuryje. Pokalbio tema – architektūros edukacijos tendencijos Europos, Šiaurės ir Baltijos šalių bei Estijos kontekstuose.

Projekto kuratoriai: Linas Lapinskas, Sabina Grincevičiūtė, Edwin Gardner.

Projekto partneris: Kultūros rėmimo fondas

www.archfondas.lt

 

[email protected]

Organizatorių inf.


„7 meno dienos“ Nr.16 (938), 2011-04-22

Versija spausdinimui

Komentarai

yvkPortnao, 2015-09-21 12:16

rašo:Nelabai pirmam plane pagkniras, kai kuriuose maketuose jis išvis nepavaizduotas, planšetuose taip pat ne visur akcentuotas. Gal taip pasirodė, dėl fotografavimo pasirinktų kampų. Tačiau kai pagkniras berods apie 600 vietų tai jis tampa labai svarbiu elementu, nieko nepadarysi jei toks reikalavimas, po žeme neužkasi visko.

giuBHZysFyGYH, 2012-03-16 18:20

rašo:Kaip suprasti bukanistiros nėra, visi tūrius daro? Planšai tai pas visus skirtingai buvo, bet tarkim koks 10-14 A1 formato planšų. Maketai irgi skirtingai, pas vienus daugiau lazerių darbo, pas kitus daugiau rankų darbo.

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti