Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
KINAS

Lietuvių trumpametražiai filmai keliauja po tarptautinius festivalius


Kronika


7 MD

Share |
„Jau puiku tik dar šiek tiek“
Sėkmingai 2010 m. Lietuvoje rodyti trumpametražiai filmai „Jau puiku, tik dar šiek tiek“ (rež. Lina Lužytė, 2009), „Aš tave žinau“ (rež. Dovilė Šarutytė, 2009) ir „Tėve mūsų“ (rež. Marius Ivaškevičius, 2010) sėkmingai rodomi tarptautiniuose festivaliuose.

Pasak filmų prodiuserių Kęstučio Drazdausko ir Astos Valčiukaitės, dėmesys lietuviškiems filmams neatsitiktinis, nes jie išsiskiria aukšta menine bei technine kokybe, o problematika yra itin aktuali ir įdomi užsienio žiūrovams. „Turime didžiuotis lietuviškų filmų sėkme ir suprasti, kad festivaliams siūloma tūkstančiai filmų iš įvairiausių šalių, todėl būti atrinktam – didžiulė garbė“, – teigia A. Valčiukaitė.

 

Jaunos režisierės Linos Lužytės filmas „Jau puiku, tik dar šiek tiek“ buvo parodytas tarptautiniuose Triesto (Italija), Tamperės (Suomija), Zagrebo (Kroatija) kino festivaliuose, apdovanotas pagrindiniais žiuri prizais festivaliuose „Start“ Baku (Azerbaidžanas), „Charity Film Festival“ Monake, „Young Cinema Art 2010“ Plocke  (Lenkija) bei Vokietijos Landau mieste vykusiame festivalyje. Pastarajame Lužytė laimėjo geriausio užsienio filmo apdovanojimą.

 

„Sidabrine gerve 2010“ už geriausią trumpametražį filmą apdovanotas Dovilės Šarutytės filmas „Aš tave žinau“ taip pat susilaukė Europos šalių festivalių dėmesio: jis buvo rodytas Drezdeno ir Liubeko (Vokietija), Torunės (Lenkija) ir Upsalos (Švedija) tarptautiniuose trumpametražių filmų  festivaliuose, Liubeko Šiaurės šalių kino festivalyje ir buvo apdovanotas pagrindiniu 5-ojo studentiškų filmų festivalio „Young Cinema Art 2010“ festivalio prizu.

 

Rašytojo, scenaristo ir režisieriaus Mariaus Ivaškevičiaus filmas „Tėve mūsų“, sukurtas remiantis tikra istorija apie tėvą, kuris 24 metus laikė savo dukrą ir jos vaikus įkalinęs rūsyje, pakviestas dalyvauti Europos filmų festivalyje Lilyje (Prancūzija) ir Vokietijos festivalyje „Regensburger Kurzfilmwoche“.

Lietuviškų trumpametražių filmų DVD „Jau puiku, tik dar šiek tiek“ bei „Tėve mūsų“ bus galima įsigyti jau šį pavasarį, o filmo „Aš tave žinau“ DVD planuojama išleisti šių metų rudenį.

 

Pagal „Artbox“ inf.


„7 meno dienos“ Nr.9 (931), 2011-03-04

Versija spausdinimui

Komentarai

Xe390NIyhe, 2017-03-22 08:15

Going to put this artlice to good use now.

VqKpbgXFIygR, 2011-12-01 07:07

I'm quite plaesed with the information in this one. TY!

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti