Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
REPERTUARAI

Patariame aplankyti, pamatyti, išgirsti


7MD rekomenduoja

Share |
Arūnas Kulikauskas. Naujieji metai. Nuotaika.

Dailė

Lyg į mažą emocinį detektyvą kviečia įsitraukti paroda „ZOO fotografija. Kaunas. Paskutinis sovietmečio dešimtmetis“. Neformali fotografų grupė, draugų praminta „plėšriųjų sekcija“, nes burdavosi Kauno zoologijos sodo fotolaboratorijoje, įrengtoje šalia plėšrūnų narvų, iki šiol nebuvo gerai žinoma. Gal jų nuotraukos darytos ir ne visai oficialiems pristatymams. Gal kuriama buvo daugiau sau, norint atsverti (darbo ir gyvenimo) privalomos programos sunkį. Autentikos mėgėjams turėtų būti įdomu. Eksponuojami Arūno Kulikausko (g. 1959), Gintauto Stulgaičio (1959-2000), Visvaldo Dragūno (1955-2008), Giedriaus Liago (g. 1967) ir Sauliaus Paukščio (g. 1964) darbai. Parodos kuratorės Margarita Matulytė ir Ieva Mazūraitė-Novickienė. Paroda veikia iki balandžio 3 d. Nacionalinėje dailės galerijoje (Konstitucijos pr. 22, Vilnius). NDG dirba antradienį, trečiadienį, penktadienį ir šeštadienį 12-19 val., ketvirtadienį 13-20 val., sekmadienį 12-17 val.

Muzika

Vasario 26 d. 19 val. Lietuvos nacionalinės filharmonijos salėje publikos laukia susitikimas ne tik su vienu garsiausių Lietuvos muzikos kolektyvų - Lietuvos kameriniu orkestru (meno vadovas - Sergejus Krylovas) bei jam šįkart diriguosiančiu maestro Robertu Šerveniku, bet ir su prancūzų smuikininku Philippe'u Graffinu. Programoje - lietuvių kompozitoriai Balys Dvarionas ir Justė Janulytė bei XX-XXI a. rusų klasikai - Dmitrijus Šostakovičius, Igoris Stravinskis ir Rodionas Ščedrinas.

Teatras

Pasinaudokite dar viena proga pažiūrėti vieną garsiausių operų - LNOBT 26 d. 18.30 rodys G. Verdi „Rigoletą“. Dir. - Martynas Staškus, režisierius - Gintaras Varnas, scenografė - Jūratė Paulėkaitė, kostiumų dailininkas - Juozas Statkevičius.

Kinas

Filmas ne tik pasiilgusiems Joelių ir Ethano Coenų ironijos bei juodojo humoro. Naujas brolių filmas „Tikras išbandymas“ („True Grit“) privers kitaip pažvelgti į vesterno žanrą net didžiausius jo priešininkus. Sukurtas pagal Charleso Portiso romaną, filmas pasakoja apie keturiolikmetę iš laukinių Vakarų, kuri kartu su alkoholiku šerifu ir Teksaso reindžeriu išsirengia į savo tėvų žudiko gaudynes.


 

 

„7 meno dienos“ Nr.8 (930), 2011-02-25

Versija spausdinimui

Komentarai

QskZnDolPBeP, 2012-02-16 05:35

Super ifnomrative writing; keep it up.

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti