Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
TEATRAS

Kaune antrąkart vyks „MonoBaltija“


Kronika


7MD informacija

Share |
Peter Scherer spektaklyje „Klamo karas“
Pernai gegužės mėnesį Kaune įvykęs pirmasis tarptautinis vieno aktoriaus teatro spektaklių festivalis „MonoBaltija“, organizuotas Kauno kamerinio teatro, įrodė, kad monospektaklio galimybės yra neribotos ir tapo startu ateičiai. Festivalio globėjas Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas pažadėjo, kad miestas rūpinsis festivalio tęstinumu. Šis pažadas tęsimas.

Šių metų gegužės 5–9 d. antrąkart įvyks festivalis „MonoBaltija“. Kaip ir pernai, jame dalyvaus Baltijos jūros šalių aktoriai, kurie pristatys geriausius savo monospektaklius Lietuvos publikai. Festivalyje pasirodys Nijolė Narmontaitė (Lietuva), Rolandas Kazlas (Lietuva), Jurijus Kraskovas (Rusija), Tuukka Vasama (Suomija), Indrekas Taalmaa (Estija), Krīstine Klētniece (Latvija), Anna Skubik (Lenkija), Rogeris Westbergas (Švedija), Januszas Stolarskis (Lenkija), Gabby Schelle (Vokietija), Sergejus Barkovskis (Rusija), be to, šiemet prisijungs ir Vengrijos aktorius Peteris Schereris. Festivalio dalyvių darbus vertins tarptautinė žiuri, jai paskirtas vadovauti Tomaszas Miłkowskis (Tarptautinės teatro kritikų asociacijos Vykdomojo komiteto narys, lenkų sekcijos pirmininkas, žurnalo „Yorick“ vyriausias redaktorius, teatro kritikas) bei speciali žiūrovų žiuri, kuri labiausiai patikusiam atlikėjui ar spektakliui paskirs savo simpatijų prizą. Visi festivalio spektakliai (išskyrus Kauno lėlių teatre vyksiantį Rolando Kazlo pasirodymą) bus vaidinami Kauno kamerinio teatro patalpose, kur penkias dienas bus galima džiaugtis aukšto profesinio lygio spektakliais ir jaukiai dalintis įspūdžiais bei atradimais.

 

Po pirmojo festivalio „MonoBaltija“, kuriame dalyvavo nemažai teatro kritikų ne tik iš Lietuvos, teatrologė Daiva Šabasevičienė rašė, kad Kauno kamerinis teatras suteikė miestui naują kultūros gairę: „Nuo šiol Kaunas po savo sparnu glaus monospektaklių festivalį, kuris jau šiandien tapo svarbiu ne tik Kauno, bet ir visos Lietuvos teatrinio gyvenimo įvykiu.“


Festivalio „MonoBaltija“ inf.


„7 meno dienos“ Nr.16 (892), 2010-04-23

Versija spausdinimui

Komentarai

xaJKXDMUPCKgMmt, 2011-10-23 20:13

I have exactly what info I want. Check, pealse. Wait, it's free? Awesome!

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti