7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Į Marijos ir Jurgio Šlapelių namą-muziejų sugrįžta ilgai lauktieji arbatvakariai

Rengėjų inf.
Nr. 11 (1205), 2017-03-17
Kultūra Anonsai
Arbatvakaris „Gyvo žalio“. M. Aleksos nuotr.
Arbatvakaris „Gyvo žalio“. M. Aleksos nuotr.

Kovo 27 ir 28 d. 18 val. VšĮ „Meno ekspansija“ bei Marijos ir Jurgio Šlapelių namas-muziejus vėl kviečia į jau tradiciniais tapusius lietuviškus arbatvakarius. „Gyvo žalio“ – tai trečiasis arbatvakarių ciklo spektaklis, kviečiantis susiburti draugėn ir paklaidžioti senojo Vilniaus gatvėmis, susitikti iškilias sostinės asmenybes, išgyventi prasmingas akimirkas ir nors trumpam sustabdyti nenumaldomai skubantį laiką.

 

Programoje – XX a. pradžios Vilnius ir vilniečiai, dainos, arbata, gardėsiai bei kiti „cūdni“ nutikimai… Naujasis arbatvakaris „Gyvo žalio“ bus įdomus tiek suaugusiems, tiek vaikams ir jaunimui, nes tarpukario, karo ir pokario Vilnius čia pateikiamas vaikų, augusių to meto lietuviškose prieglaudose, akimis. Apie skaudžius dalykus vaikai pasakoja su humoru, o kiekviena iš pažiūros juokinga istorija suaugusiems daug ką slepia tarp eilučių... Prisimenamos iškilios ir lietuvių tautai nusipelniusios asmenybės: Pranas Bieliauskas, Kristupas Čibiras, Jonas Basanavičius, Julius Sinius, Emilija Vileišienė, Marija Žukauskaitė, Pranas Žižmaras ir daugelis kitų.

 

Arbatvakariai – tai tokie XX a. pradžioje lietuvių rengti slapti ar pusiau slapti susibūrimai, kur buvo dainuojamos lietuviškos dainos, šokami tautiniai šokiai, vyko susipažinimai ir suartėjimai. Visi šie lietuviški vakarai buvo gausiai lankomi, turėjo didžiausią pasisekimą. Anų laikų Vilniaus gyventojai, be tautos ir padėties visuomenėje skirtumo, ir lietuviai, ir ne lietuviai – visi gausiai susirinkdavo. Po šių vakarų atsirasdavo nemažai jaunimo iš sulenkėjusių lietuvių šeimų, norinčių išmokti lietuvių kalbos. Arbatvakaryje vaidina Virginija Kuklytė, Šarūnas Gedvilas, Kristijonas Siparis.

 

Kovo 31, balandžio 1, 2 d. 18 val. Marijos ir Jurgio Šlapelių name-muziejuje vyks ketvirtoji arbatvakarių ciklo premjera – „Dingusio Vilniaus lakštingalos“, kviečianti susiburti draugėn ir nusikelti į dingusį XIX a. pradžios Vilnių. Čia sutiksite vieną iškiliausių teatro epochos ikonų – Marianą Korvel Moravską, medicinos profesorių, mecenatą Jozefą Franką ir jo žmoną – Europos operos primadoną Kristiną Gerhardi-Frank bei kitus vilniečius.

Programoje – pikantiškos istorijos, teatriniai monologai, operų arijos, šiaip keisti nutikimai bei vaišės ir linksmybės!

Arbatvakaryje vaidina: Eglė Tulevičiūtė, Saulius Sipaitis, Eglė Perkumaitė, Natalija Katilienė, Kristijonas Siparis. Idėjos autorė ir režisierė – Eglė Tulevičiūtė, dailininkas – Kristijonas Siparis.

 

Bilieto kaina 11 eurų.

Bilietus galite įsigyti Marijos ir Jurgio Šlapelių name-muziejuje arba internete:

Kovo 27 d. https://tickets.paysera.com/lt/event/spektaklis-arbatvakaris-gyvo-zalio

Kovo 28 d. https://tickets.paysera.com/lt/event/spektaklis-arbatvakaris-gyvo-zalio-b7fd

Kovo 31 d. https://tickets.paysera.com/lt/event/spektaklis-arbatvakaris-dingusio-vilniaus-lakstingalos

Balandžio 1 d. https://tickets.paysera.com/lt/event/spektaklis-arbatvakaris-dingusio-vilniaus-lakstingalos-c4d7

Balandžio 2 d. https://tickets.paysera.com/lt/event/spektaklis-arbatvakaris-dingusio-vilniaus-lakstingalos-c698

Rezervuoti bilietus galite paskambinę telefonu 8 689 83689.

Vietų skaičius ribotas!

Organizatorius – VšĮ „Meno ekspansija“.

Partneris – Marijos ir Jurgio Šlapelių namas-muziejus.

Žymos:
Rengėjų inf.,
Arbatvakaris „Gyvo žalio“. M. Aleksos nuotr.
Arbatvakaris „Gyvo žalio“. M. Aleksos nuotr.
Arbatvakaris „Dingusio Vilniaus lakštingalos“. M. Aleksos nuotr.
Arbatvakaris „Dingusio Vilniaus lakštingalos“. M. Aleksos nuotr.