7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

„Kinas po žvaigždėmis“ kviečia į susitikimą su išskirtine aktore

„7md“ inf.
Nr. 26 (1220), 2017-06-30
Kinas Anonsai
Kadras iš filmo „Modi“
Kadras iš filmo „Modi“

Birželio 30 d. festivalyje „Kinas po žvaigždėmis“ bus rodomas Aisling Walsh filmas „Modė“ („Maudie“, Kanada, Airija, 2016 m.), kuriame pagrindinį vaimenį kuria britų aktorė Sally Hawkins.

 

Berlyno kino festivalio, „Auksinio gaublio“ ir dar daugybę prizų šiai britei atnešė Mike’o Leigh filmas „Vėjavaikė“ („Happy-Go-Lucky“). Režisieriai žino, kad kiekvienas, nesvarbu, ar pagrindinis, ar antrojo plano, Hawkins vaidmuo ilgam išliks atmintyje. Ją mėgsta ir amerikiečiai, – Hawkins vaidino ne viename Woody‘io Alleno filme. Vaidmuo kamerinėje juostoje  „Modė“ – vienas naujausių aktorės darbų. Filmas paremtas Kanados dailininkės primityvistės Maud Lewis, iš kurios iki šiol įkvėpimo semiasi šalies menininkai, gyvenimo faktais. Filmo premjera įvyko Toronto kino festivalyje.

 

...1937-ieji, Naujoji Škotija. Reumatoidiniu sąnarių uždegimu serganti Modė gyvena su teta mažame miestelyje ir yra pasmerkta būti neįgalia. Parduotuvėje pamačiusi skelbimą, kad vietinis žvejys (Ethan Hawke) ieško namų tvarkytojos, Modė supranta, kad tai yra galimybė tapti savarankiškai. Potencialus darbdavys iš pradžių nenori samdyti merginos, tačiau pamažu suvokia, kad negalės be jos išsiversti. Vėliau tarp dviejų temperamentingų veikėjų ims megztis nuoširdus ryšys ir jie susituoks. Modė mėgsta tapyti peizažus. Kai ji sužinos, kad peizažais susidomėjo moteris iš Niujorko, pora supras, kad iš Modės talento galima uždirbti. Netrukus moters paveikslai pateks net į Baltuosius rūmus... Vis dėlto Walsh labiau domina dviejų personažų kasdienybė. Režisierė kartu su aktoriais sugeba atskleisti kasdienių situacijų žavesį bei humorą ir sukurti įtikinamą pasakojimą apie tai, kaip kūryba gali pakeisti gyvenimą.

Žymos:
„7md“ inf.,
Kadras iš filmo „Modi“
Kadras iš filmo „Modi“