7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

„Bangos“ Lenkų kino klube

7md inf.
Nr. 23 (1217), 2017-06-09
Kinas Anonsai

Birželio 14 d. 19.10 Vilniuje, „Skalvijos“ kino centre, birželio 15 d. 18 val. Kaune, laikinojoje „Romuvos“ kino salėje, ir birželio 20 d. 18 val. Klaipėdoje, „Kultūros fabrike“, bus  rodomas Grzegorzo Zariczno filmas „Bangos“ („Fale“, 2016).

 

Tai dar vienas lenkų filmas, kuriame sunku nubrėžti aiškias ribas tarp dokumentinio ir vaidybinio  kino. Filmo herojės – dvi septyniolikmetės merginos. Ania (Anna Kęsek) ir Kasia (Katarzyna   Kopeć) mokosi kirpėjų mokykloje, gyvena pilkame pramoniniame mieste, svajoja apie tikrus jausmus ir bando spręsti susikaupusias problemas. Kasia norėtų išsiveržti iš skurdžių tėvų namų, Ania nenori taikytis ir gyventi kartu su kitą vyrą pamilusia mama. Ania gyvena su tėvu, kurio praeitis  gana dramatiška.

 

Režisierius yra sakęs: „Labai mėgstu dokumentinį kiną. Jis mane išmokė užjausti herojų, bet kartu ir traktuoti jį rimtai. Tačiau dokumentiniame kine negaliu sau leisti prikurti tikrovės, todėl nusprendžiau merginų pasaulį perkelti į vaidybinį kiną.“  Jis pakvietė „Bangose“ vaidinti Kopeć, kuri buvo jo dokumentinio filmo „Love, Love“ veikėja. Ji bei kiti neprofesionalūs aktoriai turėjo padėti režisieriui įgyvendinti sumanymą – remiantis dokumentiniais stebėjimais sukurti vaidybinį filmą apie gyvenimo prasmės ir savo vietos paieškas. Tas dokumentinis kasdienybės stebėjimas ir yra filmo stiprybė.

Žymos:
7md inf.,