7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Kino naujienos trumpai

Pagal užsienio žiniasklaidą

„7md“ inf.
Nr. 21 (1215), 2017-05-26
Kinas Trumpai
Kadras iš filmo „Žmogus su randu“ (rež. Howard Hawks, 1932)
Kadras iš filmo „Žmogus su randu“ (rež. Howard Hawks, 1932)

Williamas Friedkinas rengia dokumentinį filmą apie egzorcizmą

Nors dauguma kino naujienų dabar sklinda iš Kanų, filmai vis dar kuriami, didžiosios studijos dirba. Williamas Friedkinas 1973 m. išgarsėjo filmu „Egzorcistas“, kuris ne vienai žiūrovų kartai išlieka vienu geriausių siaubo žanro pavyzdžių. Todėl nestebina žinia, kad režisierius rengiasi kurti dokumentinį filmą „Velnias ir kunigas“ („The Devil and Father“), kuriame fiksuos egzorcizmus atliekantį kunigą Gabrielę Amorthą. Pasak režisieriaus, pilno metražo filmas leis paraleliai rodyti fikciją ir tikrovę.

Studija „Fox“ šiemet restauravo ir „Egzorcistą“, ir tris jo tęsinius, juos sukūrė Johnas Boormanas (1977), Williamas Peteris Blatty (1990) ir Renny Harlinas (2004). Filmai bus rodomi pakartotinai.

 

Jessica Chastain bus Ingrid Bergman

Šiemet Kanų žiuri posėdžiaujanti amerikiečių aktorė Jessica Chastain pranešė, kad vaidins filme „Seducing Ingrid Bergman“, taip pat bus šio filmo prodiuserė. Tai 2012 m. pasirodžiusios Chriso Greenhalgho knygos, kurioje pasakojama apie aktorės ir garsaus karo fotografo Roberto Capos ryšį, ekranizacija. Romanas prasidėjo iškart pasibaigus Antrajam pasauliniam karui ir truko dvejus metus. Apie jį aktorė rašė ir savo autobiografijoje.

 

Klasikinis Charlie’o Chaplino filmas virs ne tik animaciniu

1921 m. pasirodęs pirmasis pilnametražis Charlie’o Chaplino filmas „Vaikis“ („The Kid“), pasakoja apie Valkatą, priglaudusį ir užauginusį ant suoliuko parke rastą kūdikį. Netrukus jis virs ne tik animaciniu, bet ir mokslinės fantastikos filmu. Perdirbinį rengiasi kurti Rupertas Wyattas. Filmo projektą jis rengė su Chaplino šeima, kuriai priklauso autorinės teisės, ir su Christainu Volckmanu, kuris taip pat bus filmo režisierius. Prodiuseris Marcas Turtletaubas sako, kad animacija suteiks galimybę sukurti originalią ir jaudinančią istoriją, prabylančią ir apie technologijas, ir apie žmogiškumą, o visa istorija bus pasakojama berniuko ir jo roboto požiūriu.

 

Pasirodė Darreno Aronofsky „Motinos“ plakatas

Amerikiečių režisierius Darrenas Aronofsky nelepina filmais – po „Nojaus“ premjeros praėjo jau treji metai. Pastarąjį nuo „Juodosios gulbės“ skyrė net ketveri. Apie naująjį jo kūrinį „Motina!“ („Mother!“) vis dar žinoma nedaug. Tai psichologinis trileris apie porą, kurios ramų šeimyninį gyvenimą paverčia pragaru nekviesti svečiai. Vaidmenis filme kūrė Javieras Bardemas. Michelle Pfeiffer, Edas Harrisas ir režisieriaus mylimoji Jennifer Lawrence. Ji ir vaizduojama filmo plakate. Pasaulinė premjera numatyta spalį.

 

„Forbes“ paskelbė sėkmingiausius rusų režisierius

Leidinys „Forbes“ paskelbė komerciškai sėkmingiausių rusų režisierių reitingą. Pirmoji vieta atiteko Timurui Bekmambetovui, kurio filmų pelnas siekia 430 milijonų dolerių. Šis režisierius sėkmingai derina režisieriaus ir prodiuserio karjerą, ne vieną filmą jis sukūrė ir Holivude. Antroje vietoje – Levanas Gabriadzė, Bekmambetovo kompanijos „Bazelevs“ meno vadovas. Jo filmai atnešė 79,3 milijonų dolerių, iš kurių 64 milijonus uždirbo filmas „Išmesta iš draugų“. Trečioje vietoje – Fiodoras Bondarčiukas su 70 milijonų dolerių pelno. Taip pat aukštas vietas užėmė Žora Kryžovnikovas, Nikolajus Lebedevas, Dmitrijus Djačenka.

Pelningumo rodikliu buvo paimtas skirtumas tarp filmo gamybos biudžeto ir rodymo pajamų. Buvo vertinami filmai, sukurti po 2000 metų. Pajamos iš pardavimų televizijos kanalams neįskaitytos.

 

Willemas Dafoe vaidins Vincentą Van Goghą

Willemas Dafoe vaidins Vincentą Van Goghą amerikiečių režisieriaus ir dailininko Juliano Schnabelio filme „Prie amžinybės vartų“ („At Eternity’s gate“). Pasak Schnabelio, tai bus filmas apie tapybą ir tapytoją bei jo santykį su amžinybe. Scenarijų jis parašė kartu su Jeanu-Claude’u Carriere’u. Filme bus pasakojama apie tą laiką, kai Van Goghas gyveno Arlyje ir Over-siur-Vaz (Auvers-sur-Oise). Tai ne pirmas šio režisieriaus bandymas į ekraną perkelti dailininko biografiją: 1996 m. jis sukūrė vaidybinį filmą apie tada dar mažai žinomą grafičių piešėją Basquiatą, kurio paveikslas praėjusią savaitę Sotheby’s aukcione buvo parduotas už 110 milijonų dolerių.

 

Bus dar viena „Žmogaus su randu“ versija

1932 m. sukurtas Howardo Hawkso „Žmogus su randu“ („Scarface“) siejamas su gangsterių filmo žanro atsiradimu. 1983-iaisiais pasirodė Briano de Palmos filmo perdirbinys. Jame vieną geriausių savo vaidmenų sukūrė Alas Pacino. Naujoji filmo versija turėtų pasirodyti ateinančių metų vasarą. Studija „Universal“ nori patikėti ją režisuoti Davidui Ayeriui. Iki šiol tarp pretendentų į režisierius buvo minimi Antoine’as Fuqua, Davidas MacKenzie ir Peteris Bergas. Perdirbinio scenarijų, kuriame pasakojama apie į Los Andželą atvykusį nusikaltėlį iš Meksikos, parašė Terence’as Winteris ir broliai Coenai.

 

Parengė Ž. P.

Kadras iš filmo „Žmogus su randu“ (rež. Howard Hawks, 1932)
Kadras iš filmo „Žmogus su randu“ (rež. Howard Hawks, 1932)
Kadras iš filmo „Žmogus su randu“ (rež. Brian De Palma, 1983)
Kadras iš filmo „Žmogus su randu“ (rež. Brian De Palma, 1983)
William Friedkin
William Friedkin
Jessica Chastain
Jessica Chastain
Ingrid Bergman filme „Intermeco“ (rež. Gregory Ratoff, 1939)
Ingrid Bergman filme „Intermeco“ (rež. Gregory Ratoff, 1939)
Kadras iš filmo „Vaikis“ (rež. Charlie Chaplin, 1921)
Kadras iš filmo „Vaikis“ (rež. Charlie Chaplin, 1921)
Filmo „Motina“ plakatas
Filmo „Motina“ plakatas
Timuras Bekmambetovas
Timuras Bekmambetovas
Willem Dafoe
Willem Dafoe