7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Lietuvos moksleiviai dalyvaus Europos jaunimo filmų apdovanojimuose

LKC inf.
Nr. 15 (1209), 2017-04-14
Kinas Anonsai
„Moliūgėlio gyvenimas“
„Moliūgėlio gyvenimas“

Lygiai po mėnesio Lietuvoje pirmą kartą vyks tarptautinis renginys „Jaunojo žiūrovo kino diena“. Tai – Europos kino akademijos renginys, prie kurio organizavimo prisideda Lietuvos kino centras. Vaikai iš 31 Europos šalies kviečiami žiūrėti ir išrinkti labiausiai jiems patikusį filmą, kuriam Europos vaikų vardu bus įteiktas apdovanojimas.

 

Renginys skirtas 12–14 amžiaus vaikams. Po filmų peržiūrų ir balsavimo dalyviai stebės tiesioginę visų šalių balsavimo rezultatų skelbimo apdovanojimų ceremoniją Erfurte (Vokietija). „Džiaugiamės, kad bendradarbiaudami su Europos kino akademija galime pasiūlyti Lietuvos moksleiviams dalyvauti Europos kino apdovanojimuose. „Jaunojo žiūrovo kino diena“ suteikia galimybę pažinti Europos kiną, skatina diskutuoti ir keistis nuomonėmis apie naujausius kino kūrėjų darbus. Tai bus prasmingas žingsnis Lietuvos kino centrui prisidedant prie Europos kino auditorijos ugdymo,“ – sako Lietuvos kino centro direktorius Rolandas Kvietkauskas.

 

Šiemet septintus metus vykstančiame renginyje šįkart bus įskaitytas ir Lietuvos jaunimo balsas. Šimtas moksleivių iš įvairių Lietuvos mokyklų kartu su bendraamžiais iš kitų Europos šalių vienu metu žiūrės tris ekspertų atrinktus filmus ir atiduos savo balsą už geriausią. Moksleivius šiam renginiui atrinks pedagogai, užsiimantys  kino edukacijos veikla.

 

„Jaunojo žiūrovo kino dienos“ programoje bus parodyti trys filmai: animacinis Claude’o Barras filmas „Moliūgėlio gyvenimas“ (Šveicarija, Prancūzija), pasakojantis apie devynmetį berniuką, kuris po netikėtos mamos mirties patenka į našlaičių namus; vaidybinis vokiečių režisieriaus Fatiho Akino filmas „Bėgam iš Berlyno“ (Vokietija), pasakojantis apie dviejų skirtingų paauglių vasaros nuotykius, ir dokumentinis Alice Schmid filmas „Mergaitė Loch Anzėje“ (Šveicarija), apie paauglę Laurą, kuri gyvena ūkininkų šeimoje, nuostabaus grožio gamtos apsuptyje, tačiau jaučiasi vieniša ir nevisavertė.

 

Renginys vyks 2017 m. gegužės 7 d. Vilniuje, kino teatre „Forum Cinemas Vingis“.

Žymos:
LKC inf.,
„Moliūgėlio gyvenimas“
„Moliūgėlio gyvenimas“