7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Kino naujienos trumpai

Pagal užsienio žiniasklaidą

„7md“ inf.
Nr. 10 (1204), 2017-03-10
Kinas Trumpai
Liam Neeson
Liam Neeson

Kvietimas teikti paraiškas kino apdovanojimams „Sidabrinė gervė“

Lietuvių kino akademija skelbia kvietimą teikti paraiškas dešimtiesiems Lietuvos kino apdovanojimams „Sidabrinė gervė“. Užpildytos paraiškos pateikiamos elektroniniu būdu nuo 2017 m. kovo mėn. 1 d. iki 2017 m. balandžio mėn. 1 d. 24 val. Akademijos Taryba sudarys atrankos vertinimo komisiją iki 2017 m. kovo 14 d. Komisija pradės darbą 2017 m. balandžio 3 d. Jos protokolas bus pateiktas Tarybai iki 2017 m. balandžio 26 d. 18 val. Laureatus iš nominuotųjų sąrašo kiekvienoje kategorijoje rinks LiKA tikrieji nariai slaptu balsavimu elektroniniu būdu nuo 2017 m. gegužės 1 d. iki 2017 m. gegužės 29 d. 24 val. Šiais metais apdovanojimai bus įteikti Nacionaliniame operos ir baleto teatre Vilniuje, birželio 13 dieną.

Apdovanojimų paraišką rasite: http://www.lika.lt/paraiska-sidabrine-gerve

 

Liamui Neesonui pasiūlytas vaidmuo Steve’o McQueeno filme „Našlės“

Liamui Neesonui pasiūlytas „Oskaro“ laureatės Violos Davis vyro vaidmuo Steve’o McQueeno filme „Našlės“, šiuo metu vyksta derybos. Tai bus pirmasis ilgametražis McQueeno filmas po „12 vergovės metų“ (2013), kuris pelnė „Oskarą“ už geriausią filmą ir daug kitų apdovanojimų. Neesonas vaidins „Oskaro“ laureatės Violos Davis herojės vyrą. „Našlėse“ taip pat vaidins Elizabeth Debicki, Cynthia Erivo, Michelle Rodriguez, Danielis Kaluuya ir André Hollandas („Mėnesiena“). Scenarijų kartu su McQueenu kurs rašytoja, scenaristė Gillian Flynn („Dingusi“). Filmas remsis Iano Toyntono 1983 m. britų mini serialu apie keturis ginkluotus plėšikus, kurie žūsta per nesėkmingą apiplėšimą, palikę savo našlėms užbaigti darbą.

 

„Ozo šalies burtininkas“ taps siaubo filmu

Kompanija „New Line“ pradėjo vystyti siaubo filmo, kurio veiksmas vyks L. Franko Baumo pasakos „Nuostabusis Ozo šalies burtininkas“ pasaulyje, scenarijų. Filmo scenarijų rašo Mike’as Van Waesas. „Nuostabusis Ozo šalies burtininkas“ išleistas 1900 metais, 1939 m. pasirodė kultinis Victoro Flemingo filmas „Ozo šalies burtininkas“, kuriame pagrindinį vaidmenį sukūrė Judy Garland. Baumo istoriją ne kartą buvo ekranizuota, naujausias bandymas – „Disney“ studijoje sukurtas fantastinis nuotykių filmas „Ozas: didis ir galingas“ (2013) su Jamesu Franco.

 

Pasirodė naujausio Sofios Coppolos filmo reklaminis filmukas

Sofia Coppola sugrįžo į kiną po ilgokos pertraukos. Ji kuria 1971 m. Dono Siegelo filmo „The Beguiled“ perdirbinį. Kaip ir ankstesnis filmas, šis remsis Thomaso P. Cullinano romanu, kuriame pasakojama apie Šiaurės armijos kareivį Džoną, sunkiai sužeistą į koją Pilietinio karo pabaigoje ir patekusį į jaunų moterų pensioną. Kareivis sukelia didelę sumaištį, nes jo gyventojos bijo „jankių“, bet kartu yra pasiilgusios vyrų. Suprasdamas situaciją, Džonas ima meilintis tai vienai, tai kitai... Siegelo filme pagrindinį personažą kūrė Clintas Eastwoodas, naujajame – Colinas Farrellas. Filme taip pat vaidina Nicole Kidman, Elle Fanning, Kirsten Dunst ir Angourie Rice.

Treilerį galima peržiūrėti: https://www.youtube.com/watch?v=GRKXyeoWfco

 

„Netflix“ nupirko naujausią Martino Scorsese projektą

Internetinė televizijos platforma „Netflix“ įsigijo pasaulines teises į būsimą Martino Scorsese filmą „Airis“ apie mafijos samdomą žudiką, kurį vaidins Robertas De Niro. Filmas turėjo būti kuriamas „Paramount Pictures“. Manoma, kad šiuos pokyčius lėmė tai, kad naujausias Scorsese filmas „Tyla“ JAV surinko tik 7 milijonus dolerių pajamų (filmo biudžetas 42 milijonai). Dar vienas „užsigulėjęs“ Scorsese’s projektas „Airis“ bus biografinis filmas apie Franką Sheeraną, kuris prieš mirtį prisipažino nužudęs profesinių sąjungų lyderį, aktyvistą Jimmy Hoffą, taip pat buvo kaltinamas ryšiais su Bufalino šeimos mafija. Filmą planuojama pradėti jau šių metų pabaigoje, premjera numatoma 2019 metais.

 

Parengė Ilona Vitkauskaitė

Liam Neeson
Liam Neeson
Judy Garland filme „Ozo šalies burtininkas“
Judy Garland filme „Ozo šalies burtininkas“
Colin Farrell
Colin Farrell
Robert De Niro
Robert De Niro