7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Kino naujienos trumpai

Pagal užsienio žiniasklaidą

„7md“ inf.
Nr. 40 (1192), 2016-12-09
Kinas Trumpai
Alex Pettyfer
Alex Pettyfer

Britai kuria filmą apie Katynę

Apie dešimčių tūkstančių į nelaisvę paimtų lenkų karininkų, kuriuos Antrojo pasaulinio karo pradžioje nužudė sovietų saugumas, likimą lenkų kino klasikas Andrzejus Wajda papasakojo filme „Katynė“ (2007). Režisieriaus tėvas taip pat buvo nužudytas Katynėje. Šis sovietų nusikaltimas ilgai buvo nutylimas, apie jį atvirai prabilta tik žlugus Sovietų Sąjungai. Apie Katynės žudynes bus ir britų filmas „Paskutinis liudininkas“ („The Last Witness“), kurio filmavimas prasidėjo lapkričio pradžioje. Filmas pasakos apie žurnalistą, kuris tiria Katynės nusikaltimą. Režisierius Piotras Szkopiakas iki šiol kūrė tik britų serialus. „Paskutinis liudininkas“ – jo pilno metražo debiutas. Pasak „Screen Daily“, režisieriaus senelis taip pat buvo tarp nužudytųjų Katynėje.

 

Pagrindinius vaidmenis „Paskutiniame liudininke“ kuria Alexas Pettyferas, iki šiol vaidinęs tik filmuose paaugliams ir pigiose meilės istorijose, vienas geriausių šių dienų lenkų aktorių Robertas Więckiewiczius ir anglų kino legenda Michaelas Gambonas.

 

Holivudas – moterų miestas

Taip vadinasi Antoine’o Sire’o knyga („Hollywood, la cité des femmes. Histoire des actrices de l’âge d’or d’Hollywood (1930–1955)“. Knyga skirta aukso amžiaus Holivudo aktorėms. Pasitelkus aktorių likimus, joje tyrinėjama, kaip formavosi Holivudo mitas, kaip moterys kūrė savo karjerą ir filmografiją, ypač kai šlovė suteikdavo joms galimybę rinktis sudėtingesnius vaidmenis nei tie, kuriems jas pasmerkė kino studijos. Knygos apimtis – 1266 puslapiai. Jos veikėjomis tapo per šimtas aktorių, tarp jų Barbara Stanwyck, Greta Garbo, Jean Harlow, Joan Crawford, Rita Hayworth, Myrna Loy. Epilogas skirtas Marilyn Monroe, o Post scriptum – Audrey Hepburn, kurios iki šiol išlieka dviem svarbiausiais moteriškumo idealais net ir už kino ekrano ribų.

 

Naujas Julie Delpy filmas

Po poros metų pertraukos aktorė ir režisierė Julie Delpy grįžta į filmavimo aikštelę. Naujas jos filmas vadinsis „My Zoe“. Delpy pati vaidins ir pagrindinį vaidmenį – mokslininkę genetikę Izabelę, kurios vedybinis gyvenimas patiria krizę. Mokslininkė vyksta į Maskvą, kur sutinka įdomią porą. Ją vaidins Gemma Arterton ir Danielis Brühlis. Delpy sako, kad šio filmo idėja gimė po pokalbio su Krzysztofu Kieślowskiu ir ji brendo gana ilgai – per dvidešimt metų. Filmavimas numatytas ateinančių metų pavasarį Anglijoje, „My Zoe“ turėtų pasirodyti ekranuose 2018-aisiais.

 

Kristen Stewart nusifilmavo „Rolling Stones“ klipe

Roko grupė „Rolling Stones“ išleido naują albumą „Blue & Lonesome“ ir ta proga pasirodė naujas vaizdo klipas, kuriame suvaidino Kristen Stewart. Vaizdo klipo režisierius – François Rousselet. Tai ne pirmas kartas, kai „Rolling Stones“ kviečia į savo klipus kino žvaigždes: 1997 m. Angelina Jolie nusifilmavo klipe „Anybody seen my baby“, 2012-aisiais Noomi Rapace – klipe „Doom and gloom“. Kristen Stewart galima pasižiūrėti čia:

 

 

Joaquinas Phoenixas vaidins Guso Van Santo filme

Pasak „Variety“, Joaquinas Phoenixas rengiasi vaidinti naujame Guso Van Santo filme „Don’t Worry, He Won’t Get Far on Foot“. Tai bus biografinis filmas apie paralyžiaus ištiktą piešėją Johną Callahaną. Po autoavarijos, būdamas dvidešimt vienerių Callahanas buvo iš dalies paralyžiuotas. Tada jis pradėjo piešti laikydamas pieštuką tarp dviejų rankų. Jo piešiniams ir komiksams buvo būdingas juodasis humoras, jis dažnai kėsinosi į įvairius tabu, todėl gimtajame Portlande dailininkas buvo boikotuojamas. Jo piešinius spausdino „The New Yorker“, „Penthouse“ ir „Playboy“. Dailininkas mirė 2010 metais. 1989 m. pasirodžiusi jo autobiografija ir taps būsimo filmo pagrindu.

 

Pomirtinis Peterio O’Toole’o filmas

Britų aktorius Peteris O’Toole’as (1932–2013) daugeliui asocijuojasi su Davido Leano filmu „Arabijos Lourensas“, kuriame jis suvaidino pagrindinį veikėją ir už kurį buvo nominuotas „Oskarui“. Iš viso jis buvo nominuotas aštuonis kartus, bet Amerikos kino akademijos apdovanojimo sulaukė tik 2003-aisiais, kai buvo apdovanotas už kūrybos indėlį.

 

2012-aisiais aktorius paskelbė pasitraukiąs iš kino, bet prieš mirtį O’Toole’as dar spėjo suvaidinti Kazachstane filmuotame filme „Deimantų kartelis“ („Diamond Cartel“), kuris pasirodo ekranuose praėjus ketveriems metams po aktoriaus mirties. Kazachstane filmas rodomas kaip „Visas pasaulis po mūsų kojomis“, netrukus jis bus ir JAV ekranuose. Režisieriaus Salamato Mukhammedo-Ali „Deimantų kartelyje“ taip pat vaidina Michaelas Madsenas, Armandas Assante, Bolo Yeungas, Cary-Hiroyuki Tagawa, Donas Wilsonas ir Karlygaš Muchamedžanova. Filmo reklaminį klipą galima pasižiūrėti čia:

 

 

Parengė Ž. P.

Alex Pettyfer
Alex Pettyfer
Marilyn Monroe
Marilyn Monroe
Audrey Hepburn
Audrey Hepburn
Gemma Arterton
Gemma Arterton
Joaquin Phoenix
Joaquin Phoenix
Julie Delpy
Julie Delpy
Peteris O’Toole’as filme „Arabijos Lourensas“
Peteris O’Toole’as filme „Arabijos Lourensas“