7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

„Scanoramos“ meistriškumo dirbtuvės ir seminarai

„Scanoramos“ inf.
Nr. 35 (1187), 2016-11-04
Kinas Anonsai
Ulrike Ottinger. Organizatorių nuotr.
Ulrike Ottinger. Organizatorių nuotr.

Europos šalių kino forumas jau dvyliktą kartą rengia „Scanoramos kryptis“. Dirbtuvės prasidės lapkričio 4 dieną. Šiemet vyks susitikimai su pripažintais skirtingų kino rūšių režisieriais ir eksperimentinio, dokumentinio bei animacinio kino meistriškumo dirbtuvės.

 

Salomé Lamas meistriškumo dirbtuvėse bus ieškoma, kaip ištrinti ribą tarp fakto ir fikcijos. Ribas tarp dokumentikos ir fikcijos režisierė aptars pasiremdamas savo filmais. Analizuodama darbą su hibridiniais dokumentikos ir meno projektais, menininkė vers abejoti žanrais bei kino rodymo sąvoka.

 

Ulrike Ottinger meistriškumo dirbtuvėse „Aloha. Realybė ↔ Fikcija“ aptars svarbią realybės ir fikcijos santykio sąvoką, kuri vis dar pagrįsta kompleksiškumu ir įvairove. Režisierė analizuos savo naujausią trumpametražį filmą „Aloha“, kuris galėtų būti vadinamas fikciniu ir realiu dialogu tarp režisierių bei pasaulių, kuriuos jie sukuria.

 

Pirmą kartą forumo istorijoje bus surengtos praktinės dirbtuvės animacijos profesionalams. „Kūrybiškos Europos“ MEDIA biuro Lietuvoje bei Lietuvos animacijos asociacijos pristatomose meistriškumo dirbtuvėse „Juslinė 3D animacija“ bus supažindinama su menininko Mauro Carraro kūrybiniu pasauliu bei atskleidžiama, kaip naudojantis technologijomis bei inovatyviu požiūriu į 3D animaciją gyvenimiškos patirtys gali būti perkeltos į animacinius filmus. Autorius taip pat pasidalins filmo gamybos darbų planavimo bei organizavimo patirtimi.

 

Kino prodiuseriai, filmų autoriai ir jų teisių kolektyvinio administravimo asociacijų atstovai bus laukiami praktinio pobūdžio teisiniame renginyje „Filmo teisių lagaminas“. Į jį kvies teisininkė Daiva Jurkonytė, atsakysianti į nuolatos pasikartojančius klausimus apie teisių turinį, dalybas, teisingą sutarties formos parinkimą ir pan.

 

Visi forumo renginiai vyks anglų kalba, išskyrus seminarą „Filmo teisių lagaminas“.
Norintys dalyvauti industrijos forume „Scanoramos kryptys“ kviečiami registruotis adresu www.scanorama.lt/forumas nurodytoje registracijos formoje iki š. m. lapkričio 3 d.

Ulrike Ottinger. Organizatorių nuotr.
Ulrike Ottinger. Organizatorių nuotr.