7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Kino naujienos trumpai

Pagal užsienio žiniasklaidą

„7md“ inf.
Nr. 32 (1184), 2016-10-14
Kinas Trumpai
Aktorė Angourie Rice
Aktorė Angourie Rice

Abdellatifas Kechiche’as kuria naują filmą

Praėjus trejiems metams po „Auksinę palmės šakelę“ laimėjusio filmo „Adelės gyvenimas“, Abdellatifas Kechiche’as kuria savo šeštąjį filmą „Mektoub Is Mektoub“. Filmavimas laikomas paslaptyje, bet jau žinoma, kad tai bus laisva François Bégaudeau knygos „La Blessure, la vraie“ adaptacija. Tačiau šį projektą režisierius puoselėja gana seniai, pirmąkart apie filmavimą kalbėta jau 2014-ųjų rugpjūtį. Filmo aktoriai kol kas neatskleidžiami. Jo herojus – jaunas scenaristas Aminas, kuris grįžta atostogų iš Paryžiaus į gimtąjį miestą Viduržemio jūros pakrantėje. Apsuptas vaikystės draugų, jis leidžia laiką paplūdimyje ir baruose. Vieną vakarą jis sutinka jauną moterį Žasminą, ši sužavi Aminą dainininkės talentu. Aminas svajoja apie meilę „kaip kine“. Taip pat vaikinas sulaukia turtingo verslininko pažadų finansuoti jo debiutinį pilno metražo filmą, jam neabejinga ir prodiuserio žmona.

 

Paskelbtas oficialus „Likvidatoriaus“ tęsinio pavadinimas

Paskelbtas oficialus kultinio Ridley’io Scotto filmo „Likvidatorius“ (tokiu pavadinimu Lietuvos ekranuose kadaise buvo rodomas „Blade Runner“) tęsinio pavadinimas. Filmas vadinsis „Blade Runner 2049“. Jį režisuoja Denis Villeneuve’as, pagrindinius vaidmenis kuria Harrisonas Fordas, Ryanas Goslingas ir Jaredas Leto. Turint omenyje, kad 1982 m. sukurto filmo veiksmas rutuliojosi 2019-aisiais, galima spręsti, kad bus rodomi įvykiai, atsitikę po 30 metų. Filmavimas jau vyksta, premjera numatyta kitų metų spalio 6 dieną.

 

Angourie Rice vaidins naujame Sofios Coppolos filme

Sofia Coppola taip pat sugrįžo į kiną po ilgokos pertraukos. Ji kuria 1971 m. Dono Siegelo filmo „The Beguiled“ perdirbinį. Paskelbta, kad prie Kirsten Dunst, Nicole Kidman ir Elle Fanning filmavimo aikštelėje prisijungė Angourie Rice, kurią netrukus pamatysime naujame filme apie Žmogų-vorą.

 

Kaip ir ankstesnis filmas, ir šis remsis Thomaso P. Cullinano romanu, kuriame pasakojama apie Šiaurės armijos kareivį Džoną, sunkiai sužeistą į koją Pilietinio karo pabaigoje ir patusį į jaunų moterų pensioną. Kareivis sukelia didelę sumaištį, nes jo gyventojos bijo „jankių“, bet kartu yra pasiilgusios vyrų. Suprasdamas situaciją, Džonas ima meilintis tai vienai, tai kitai... Dono Siegelo filme pagrindinį personažą kūrė Clintas Eastwoodas, naujame – Colinas Farrellas.

 

Coppola gana ilgai buvo siejama su „Disney“ studijos „Mažosios undinėlės“ projektu. Neseniai ji baigė statyti Giuseppe Verdi operą „Traviata“, kurią ARTE televizija parodė spalio 1 dieną. Operos kostiumus sukūrė Valentino mados namai.

 

Januszas Gajosas tapo Lodzės kino mokyklos Garbės daktaru

Praėjusį penktadienį prasidėjo nauji mokslo metai vienoje garsiausių pasaulio kino mokyklų, kuri visada patenka į geriausių dešimtukus. Iškilmės šiemet buvo išskirtinės, nes sutapo su Lodzės kino mokyklos aktorių fakulteto 70-mečiu. Ta proga vienam mokyklos absolventų Januszui Gajosui buvo suteiktas Garbės daktaro vardas. Taip Lodzės kino mokykloje aktorius pagerbtas pirmą kartą. Gajosas, kuris yra pelnęs ir „Kino pavasario“ apdovanojimą už geriausią vyro vaidmenį Małgorzatos Szumowskos filme „Kūnas“, savo kalboje sakė: „Prieš baigiamuosius egzaminus suvaidinau mokyklos spektaklyje. Nenorėjau, bet neturėjau išeities. Buvau priešingybė žmogaus, kuris gali kuo nors apsimesti. Apsivilkau kostiumą, kurio labai gėdijausi. Bet nusprendžiau išsikapstyti ir išlikti doras žiūrovams. Planavau gyvenimą visai kitaip. Tačiau turėjau pasirinkti aktorystę.“

 

Šiemet į Lodzės kino mokyklą priimta studentų iš Brazilijos, Meksikos, Ukrainos, Danijos, Tavano, Švedijos, Rusijos, Vokietijos, Prancūzijos, Šveicarijos, Baltarusijos ir JAV. Mokyklos rektorius Mariuszas Grzegorzekas pavasarį lankėsi Lietuvoje.

 

Filmas apie garsiausią nuodytoją

Sausį Prancūzijoje turėtų pasirodyti Stéphanie Pillonca-Kervern filmas „Griaustinio gėlė“ („Fleur de Tonnerre“), pasakojantis didžiausia visų laikų nuodytoja laikomos Hélène Jégado istoriją. Ši Jeano Teulé romano ekranizacija nukels į XIX a. pradžią. Praminta Griaustinio gėle mažoji Elena auga skurdžioje bretonų šeimoje, garbinančioje Anku (taip Bretanėje vadinama mirties personifikacija). Mergaitė nusprendžia tapti tarnaite. Virtuvėje ji nuodija šeimininkų maistą arseniku. Nuodytoja buvo apkaltinta pasikėsinusi į 37 žmonių gyvenimą, iš jų 25 mirė. Pagrindinį vaidmenį sukūrė Déborah François, pirmąkart įkūnijanti piktadarę. Režisierė pabrėžė, kad tai bus ne tik didžiausios prancūzų serijinės žudikės istorija, bet ir bandymas pasigilinti į nuodytojų psichologiją bei to amžiaus moterų gyvenimo sąlygas.

 

Filmo reklaminis klipas:


Parengė Ž. P.

Aktorė Angourie Rice
Aktorė Angourie Rice
Filmuojant „Blade Runner 2049“: Denis Villeneuve’as, Ridley’s Scottas, Harrisonas Fordas ir Ryanas Goslingas
Filmuojant „Blade Runner 2049“: Denis Villeneuve’as, Ridley’s Scottas, Harrisonas Fordas ir Ryanas Goslingas
Režisierius Abdellatifas Kechiche’as
Režisierius Abdellatifas Kechiche’as
Aktorius Januszas Gajosas
Aktorius Januszas Gajosas