7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Kino naujienos trumpai

Pagal užsienio žiniasklaidą

„7md“ inf.
Nr. 9 (1115), 2015-03-06
Kinas Trumpai
Režiserius Alejandro Gonzales Iñárritu „Žmogaus paukščio“ filmavime.
Režiserius Alejandro Gonzales Iñárritu „Žmogaus paukščio“ filmavime.
Naujas Alejandro Gonzálezo Iñárritu projektas
Alejandro Gonzálezas Iñárritu, šiemet triumfavęs „Oskarų“ naktį, imasi projekto, kuris jau pabuvojo ne vieno režisieriaus rankose. Pirmąkart apie „The Revenant“ prodiuseris Akiva Goldsmanas prabilo 2001-aisiais, kai įsigijo to paties pavadinimo Michaelo Punke’o romano teises. Tada tikrais įvykiais grįstas romanas apie kareivį, XIX a. pabaigoje keršijantį palikusiems jį mirti lokio glėbyje draugams, dar nebuvo išleistas. Netrukus buvo pranešta, kad projektu susidomėjo režisierius Park Chan-wookas ir aktorius Samuelis L. Jacksonas. Tačiau jie greitai paliko projektą ir kalbos apie jį nutilo iki 2010-ųjų. Po filmo „Kelyje“ juo susidomėjo Johnas Hillcoatas, kuris norėjo, kad pagrindinį vaidmenį kurtų Christianas Bale’as, bet 2010 m. rudenį projektas atsidūrė prancūzo Jeano-François Richet rankose. Tačiau filmavimas taip ir neprasidėjo, nes Bale’as vaidino Christopherio Nolano „Betmene“. Taip „The Revenant“ atiteko Iñárritu, šis apie Bale’ą jau neužsiminė, bet 2011 m. planavo dirbti su Leonardo DiCaprio ir Seanu Pennu, kai tik užbaigs „Žmogų-paukštį“. 2014-ųjų viduryje, kai filmas buvo baigtas, reikėjo keisti užimtą Penną. Iñárritu pasirinko Tomą Hardy, filmavimas prasidėjo Kanadoje pernai rudenį, tačiau buvo atidėtas iki šių metų balandžio, nes režisierius nori, kad „The Revenant“ būtų kuriamas natūralioje šviesoje, be papildomo apšvietimo.
 
Marion Cotillard vaidins žaidimo ekranizacijoje
Prancūzų kino aktorė Marion Cotillard vasarį pasirašė sutartį ir įsipareigojo vaidinti videožaidimo „Assassin’s Creed“ ekranizacijoje. Pagrindinį vaidmenį filme kurs Michaelas Fassbenderis. Filmavimas prasidės rudenį, filmas ekranuose pasirodys ateinančių metų gruodžio 21 dieną. Filmą kurs australų režisierius Justinas Kurzelis, jo filme „Makbetas“ (2015) abu aktoriai suvaidino pagrindinius vaidmenis.
 
Naujas Eddie Redmayne’o vaidmuo
Praėjusį sekmadienį „Oskaru“ už geriausią vyro vaidmenį („Visko teorija“) apdovanotas anglų aktorius Eddie Redmayne’as naujame Tomo Hooperio („Karaliaus kalba“, „Vargdieniai“) filme „The Danish Girl“ vaidina pirmąjį istorijoje transseksualą – danų menininką Einarą Wegenerį. XX a. 4-ajame dešimtmetyje Wegeneriui buvo atlikta lyties keitimo operacija ir jis tapo Lili Elbe. Filme, kuris turi pasirodyti dar šiais metais, taip pat vaidina Alicia Vikander, Amber Heard ir Matthiasas Schoenaertsas.
 
Po „Idos“ – „Mano dukterys, karvės“
Teisėją Vandą „Oskaru“ apdovanotoje „Idoje“ įkūnijusi lenkų aktorė Agata Kulesza vaidina Kingos Dębskos komiškoje dramoje „Mano dukterys, karvės“. Režisierė neslepia, kad jos filmą įkvėpė tėvų mirtis. Tai bus dviejų dukterų istorija. Po to, kai motiną ištiko infarktas, Marta (Agata Kulesza) ir Kasia (Gabriela Muskała) yra priverstos stabtelėti ir pažvelgti į save iš šalies. Marta pasitiki savimi, ji vieniša populiarių televizijos serialų aktorė. Kasia turi paauglį sūnų, jos santuoka nesėkminga, moterį kankina kompleksai ir priekaištai pasauliui. Dar yra tėvas (Marian Dziędziel), kuriam žmonos liga pakirpo sparnus. Filmas bus rodomas šių metų rudenį.
 
Richardas Linklateris ekranizuos bestselerį
Po „Oskarų“ ceremonijoje apeitos „Vaikystės“, Richardas Linklateris jau spėjo sukurti filmą „That’s What I’m Talking About“, pratęsiantį „Išmuštųjų iš vėžių“ (1993) temas. Dabar jis rengiasi ekranizuoti amerikiečių rašytojos Marios Semple bestselerį „Where’d You Go, Bernadette“, tačiau dėl projekto dar tik tariamasi. Knygos herojė – neurotiška moteris, žmona ir mama, kuri jaučiasi įkalinta savo kasdienybėje. Ji nusprendžia pabėgti. Knygos pasakojimas susideda iš laiškų, FTB dokumentų, tad režisieriui nebus lengva tai paversti nuosekliu kino pasakojimu.
 
Guillermo Del Toro vėl rodys paslaptis
Internete pasirodė naujo Guillermo Del Toro filmo „Crimson Peak“ oficialus anonsas. Filmo herojė – jauna rašytoja (Mia Wasikowska) po šeimos tragedijos atsiduria niūriame name, kurio sienos prisimena praeities dvasias. Jos vyras (Tom Hiddleston) nėra tas, kuriuo apsimeta. Filmo veiksmas nukels į XIX a., šaltą ir kalnuotą Kumbrijos grafystę. Premjera numatyta rudenį.
 
 

 
Visos žvaigždės Camerono Crowe filme
Gegužės pabaigoje JAV ekranuose pasirodys naujas Camerono Crowe filmas „Aloha“. Jame vaidina Bradley’is Cooperis, Emma Stone, Rachel McAdams, Billas Murray’us ir Alecas Baldwinas. „Aloha“ – tai pasakojimas apie ginklų firmos atstovą, kuris grįžta į Havajus. Ten jo laukia sena meilė, tačiau herojus susipažįsta su jauna moterimi pilote. Tada ir prasideda veikėjo problemos.
 

 
Parengė Ž. P.

 

Režiserius Alejandro Gonzales Iñárritu „Žmogaus paukščio“ filmavime.
Režiserius Alejandro Gonzales Iñárritu „Žmogaus paukščio“ filmavime.
Marion Cotillard
Marion Cotillard
Eddie Redmaine’as filme „The Danish Girl“
Eddie Redmaine’as filme „The Danish Girl“
„Mano dukterys, karvės“
„Mano dukterys, karvės“
Richardas Linklateris su Berlyno kino festivalio „Sidabriniu lokiu“ už „Vaikystę“
Richardas Linklateris su Berlyno kino festivalio „Sidabriniu lokiu“ už „Vaikystę“