7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Kino naujienos trumpai

Pagal užsienio žiniasklaidą

„7md“ inf.
Nr. 41 (1102), 2014-11-21
Kinas Trumpai
„Trys muškietininkai“
„Trys muškietininkai“
Paskelbta būsimos Berlinalės retrospektyva
2015-ųjų vasario 6 d. prasidėsiantis Tarptautinis Berlyno kino festivalis paskelbė retrospektyvos temą. Ji vadinsis „Glorious Technicolor. From George Eastman House and Beyond“ ir bus skirta spalvoto kino atsiradimo JAV šimtmečiui. Retrospektyvą sudarys apie 30 „Technicolor“ technologija sukurtų filmų, dauguma iš jų – restauruoti. Retrospektyva apims „Technicolor“ pradžią 1915 metais, 4-ojo dešimtmečio bandymus ir pristatys iki 1953-ųjų, kai spalvotas kinas galutinai įsigalėjo JAV, sukurtus filmus. Bus parodyti ir šeši šia technologija sukurti britų filmai.
„Technicolor“ technologija niekad nebuvo siejama su vienu stiliumi ar žanru, tačiau labiausiai ją pamėgo melodramų, miuziklų ir nuotykių filmų kūrėjai. Retrospektyvos programoje bus pristatyti įvairūs filmai: Richardo Boleslawskio melodrama „Alacho sodai“ (1936), George’o Sidney’aus „Trijų muškietininkų“ (1948) ekranizacija, Victoro Flemingo miuziklas „Ozo šalies burtininkas“ (1936), Howardo Hawkso komedija „Džentelmenai renkasi blondines“ (1953), Johno Fordo vesternas „Ji ryšėjo geltoną juostą“ (1953) ir daug kitų. Retrospektyva rengiama kartu su Vokiečių kinemateka, Modernaus meno muziejumi (MoMA) bei Austrijos kino muziejumi, todėl ji bus pakartota Vienoje (2015 balandį) ir Niujorke (2015 m. vasarą). Specialiai retrospektyvai bus išleista knyga „Glorious Technicolor“.
 
Christophas Waltzas vaidins Bondo priešą
Dukart „Oskaro“ laureatas Christophas Waltzas naujame filme apie agento 007 nuotykius vaidins Džeimso Bondo priešininką. Bondo mergina bus Lea Seydoux, taip pat vaidins Benas Whishaw, Naomie Harris ir Ralphas Fiennesas. Filmo režisierius – Samas Mendesas, kuris ankstesniame filme „007 operacija „Skyfall“ sulaužė kelias ankstesnių filmų apie Bondą schemas. Danielio Craigo Bondas šiame filme kovojo ir su savo kompleksais, daugiau spalvų įgavo ir neigiami veikėjai. Waltzo kuriamas personažas taip pat nebus tradiciškas „blogiukas“. Filmo operatorius – Hoyte van Hoytema, kurio naujausią darbą „Tarp žvaigždžių“ galima pamatyti mūsų ekranuose. Filmavimas prasidės šį gruodį, bus filmuojama Meksikoje, Maroke, Austrijoje, Italijoje ir D. Britanijoje. Filmo, kurio pavadinimas kol kas nežinomas, premjera numatyta ateinančių metų spalį.
 

Serialas apie Neapolio mafiją
2006 m. knygą apie Neapolio mafiją parašė Roberto Saviano. Netrukus „Gomorra“ buvo išversta į daugelį pasaulio kalbų, tarp jų ir lietuvių, ir ekranizuota. Matteo Garrone’s „Gommora“ 2008 m. pelnė Kanų kino festivalio prizą, vieną pagrindinių vaidmenų jame sukūrė Tony Servillo, vėliau suvaidinęs Paolo Sorrentino filme „Didis grožis“.
 
Šiemet pasirodė ir Stefano Sollima serialas „Gomorra“. Tai žiaurus ir realistiškas mafijos portretas. Serialas jau parduotas 70 šalių. Komentuodamas jį dienraščiui „La Repubblica“, iki šiol nuo mafijos nuosprendžio besislapstantis rašytojas sakė, kad dauguma italų serialų pasakoja apie pasaulį taip, tarsi prieš tai būtų tą pasaulį jau suvirškinę, ir tvirtina, kad serialo kūrėjai „norėjo rodyti ne suvirškintą istoriją, o tokią, kurią suvirškinti ir pamiršti bus sunku“.
 
Park Chan-wook kurs mokslinės fantastikos filmą
Garsus Pietų Korėjos režisierius Park Chan-wook išgarsėjo filmu „Senis“. Pernai Holivude jis sukūrė filmą „Stokeriai“, kuris, regis, nuvylė net karščiausius šio režisieriaus gerbėjus. Neseniai Park Chan-wook pranešė, kad rengiasi kurti seksualų trilerį, bet praėjusią savaitę „Variety“ pasirodė pranešimas, kad režisierius imsis mokslinės fantastikos filmo „Antrasis Bornas („Second Born“) pagal Davido Jagernautho scenarijų. Filmo veiksmas nukels į ateities visuomenę, kur galima įsigyti žmogaus sąmonės implantus. Tiesa, jais prekiaujama nelegaliai.
 
Jude’as Law vaidins „Karaliaus Artūro“ piktadarį
Lietuvoje populiarių filmų apie gangsterius režisierius Gay’us Ritchie rengiasi kurti filmą apie legendinį karalių Artūrą. Filmo pagrindas – dar 1485 m. pasirodęs Thomaso Malory romanas „Artūro mirtis“, kuriame buvo surinktos gausios keltų legendos apie karalių Artūrą, bei vėlesni jam skirti kūriniai.
 
Ritchie filme Artūrą vaidins Charlie Hunnamas, Gineverę – prancūzė Astrid Berges-Frisbey. Planuojama, kad filmas pasirodys 2016 metais. Sėkmės atveju Ritchie kurs šešių dalių serialą. Jude’as Low, su kuriuo režisierius pradėjo bendradarbiauti filmuose apie Šerloko Holmso nuotykius, būsimame kūrinyje vaidins piktadarį.
 
Aleksejus Germanas jaun. negali baigti filmo
Rusų žiniasklaida praneša, kad dėl finansavimo problemų režisierius Aleksejus Germanas jaun. negali baigti filmo „Po elektriniais debesimis“ („Pod električeskimi oblakami“), kuriame pagrindinius vaidmenis kuria Čulpan Chamatova, Anastasija Melnikova, Merabas Ninidzė. Šis filmas – iš paskutinių bendrų Rusijos ir Ukrainos kino projektų. Taip pat jame dalyvauja Lenkija – vienas filmo prodiuserių yra Krzysztofas Zanussi. Filmavimas baigėsi kovą, jis vyko Charkove, Odesoje, Dnepropetrovske ir šalia Sankt Peterburgo. Pasak režisieriaus, „Po elektriniais debesimis“ nufilmuotas, sumontuotas ir įgarsintas, bet stinga lėšų baigiamiesiems darbams. Aleksejus Germanas jaun. – žymaus rusų režisieriaus Aleksejaus Germano ir scenaristės Svetlanos Karmalitos sūnus. Jis yra sukūręs tris pilno metražo vaidybinius filmus – „Paskutinis traukinys“, „Garpastum“ ir 2008 m. Venecijoje už geriausią režisūrą apdovanotą „Popierinį kareivį“.
 
Parengė Ž. P.

 

„Trys muškietininkai“
„Trys muškietininkai“
„Vėjo nublokšti“
„Vėjo nublokšti“
Christoph Waltz
Christoph Waltz
Park Chan-wook
Park Chan-wook
Jude Law
Jude Law
Čulpan Chamatova
Čulpan Chamatova