7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Kunigundos Dineikaitės paroda „Nostalgia for Picture“

LDS inf.
Nr. 21 (1215), 2017-05-26
Dailė Anonsai

Gegužės 25 d., ketvirtadienį, 18 val. Pamėnkalnio galerijoje (Pamėnkalnio g. 1, Vilnius) atidaroma Kunigundos Dineikaitės solinė kūrybos paroda „Nostalgia for Picture“. Paroda vyks iki birželio 17 d. Parodos kuratorė – Laima Kreivytė.

Parodoje pristatomi naujausi autorės aliejinės tapybos darbai, sukurti 2016-2017 m. Šis ciklas kilo iš tapytojos kasdienybės vizualaus dienoraščio. Kaskart fiksuodama savo aplinką, įspūdžius ir emocijas, ji kelia klausimą, ką reiškia šis ar kitas mobilaus telefono kamera užfiksuotas vaizdas. Vėliau studijoje autorė reziumuoja savo atradimus, atrenka vaizdus, kalbančius jai reikšminga vizualine kalba, ir perkelia juos į tapybinius pavidalus.

Autorė apie naujausią parodą: „Šeštadienis, apie pusė aštuonių, kelias eina per mišką, jau pradeda temti. Kažkas yra medžiuose, kažkas yra toje gilioje, žalioje spalvoje. Šnabždesiai, šnaresiai. Bandau įžiūrėti, bet viskas pradeda lietis. Tai tik peizažo vaizdas, ar kažkas daugiau. Šešėlis... Paviršius yra glotniai nutapytas tekstas. Tekstas, kuris man pasakoja istoriją, užduoda klausimus ir užsimina apie niuansus, kurie yra to vaizdo potekstėje. Kažkas yra ten, stebi mane.“
Parodą iš dalies remia LR Kultūros ministerija, Lietuvos kultūros taryba ir Lietuvos dailininkų sąjunga.

Parodos laikas: 2017 05 25 – 2017 06 17.
Parodos atidarymas: 2017 m. gegužės 25 d. 18 val.
Galerijos darbo laikas: II-V 10-18, VI 10-16. Parodos lankymas – nemokamas.

 

 

 

Žymos:
LDS inf.,