7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Vyganto Paukštės personalinė tapybos paroda

VDA inf.
Nr. 17 (1211), 2017-04-28
Dailė Anonsai
Vygantas Paukštė, Prie medžio. 2016 m.
Vygantas Paukštė, Prie medžio. 2016 m.

Balandžio 28 d. (penktadienį), 17 val. Vilniaus dailės akademijos (VDA) parodų salėse „Titanikas“ (II aukštas) atidaroma Vyganto Paukštės personalinė tapybos paroda.

Lygiai po dešimties metų Vygantas Paukštė prisistato Vilniaus (ir ne tik) publikai didele paroda Dailės akademijos parodų erdvėje „Titanikas“. Tai per šį laiko tarpą sukurti kūriniai, pavadinti lakonišku ir daug pasakančiu apibrėžimu – tapyba.

V. Paukštė yra tapytojas iš prigimties. Jo tapyba – tai ir jausmai, ir emocijos, ir svarbiausia – grynos ir nesumeluotos spalvos (ryškios, svaiginančios, drąsios), kalbančios iš savęs ir apie save. V. Paukštė tapo būsenas ir įsivaizdavimus, situacijas ir lyrinius ekspromtus. Menininką charakterizuoja jo paveikslų fonuose gestikuliuojančios figūros – išilgintomis galūnėmis, charakteringais profiliais, perkreiptais torsais.

V. Paukštė studijavo tapybą tuometiniame LTSR dailės institute (dabar – VDA) 1976-182 metais, menininkas yra grupės 24 narys, gyvena Vilniuje, dirba J. Vienožinskio dailės mokykloje, toje pačioje Akademijoje.

Pats V. Paukštė apie tapybą sako:
„Niekada nežinau, kaip atrodys paveikslas, kaip pasibaigs jo istorija. Ne tik pavaizdavimas (nepatinka žodis „siužetas“), bet ir teptuko lakstymas arba gulinėjimas ant drobės.
Viskas priklauso nuo gero nusiteikimo padaryt. Priverstiniu būdu ne visada pavyksta. Dažniausiai ne visada.Jeigu žinočiau, kaip viskas turi būti ir sugebėčiau tai paaiškinti, tapyti jau nebereikėtų.“

 

Paroda veiks iki gegužės 20 d.

 

Žymos:
VDA inf.,
Vygantas Paukštė, Prie medžio. 2016 m.
Vygantas Paukštė, Prie medžio. 2016 m.