7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Gintaro Palemono Janonio tapybos paroda „Rinkinys”

Rengėjų inf.
Nr. 26 (1220), 2017-06-30
Dailė Anonsai

2017 m. liepos  7 d., penktadienį  17.00 val.
„Klaipėdos galerijos“ filiale mados ir verslo centre „Herkaus galerija“,  Herkaus Manto g. 22, vyks
Gintaro Palemono Janonio tapybos parodos „Rinkinys” atidarymas
 
Gintaras Palemonas Janonis – vienas žymiausių lietuvių viduriniosios kartos  tapytojų, restauratorius, Vilniaus dailės akademijos dėstytojas. Jo kūrybai būdinga supaprastinta raiška ir tapybos nostalgiškas  minimalizmas, piešinio gracija, skambūs spalviniai deriniai, bylojantys apie  tapytojo meistrystę, ilgametės patirties suformuotus kūrybos principus.   G. Janonis – kolorito meistras, plėtojantis fovistų ir ekspresionistų atradimus. Pagrindinės dailininko kompozicijų ašys – peizažai, interjerai, figūrinės kompozicijos.

„Sėdinčios, stovinčios, gulinčios... Taip dažniausiai Janonis vadina figūrinių kompozicijų ciklus, kuriuose dominuoja nuogos moters atvaizdas. Apibendrintas, kiek schemiškas figūrų pozas, apimtis ir siluetus pabrėžia ryškiaspalvės peizažo ar interjero detalės. Tapymo maniera šiose figūrinėse kompozicijose kinta priklausomai nuo sumanymo. Ji daugiau ar mažiau ekspresyvi su iš anksto apibrėžtomis detalėmis“, – dailininko kūrybą apibūdina menotyrininkė Rita Mikučionytė.
 
 G. P. Janonis gimė  1962 m. 1986 m. baigė Lietuvos dailės institutą. Nuo 2001 m. Vilniaus dailės akademijos dėstytojas. Nuo 1988 m. restauruoja sienų tapybą, nuo 2001 m. aukščiausios kategorijos dailininkas restauratorius. 1997 m. stažavosi Florencijoje.

Nuo 1986 m. aktyviai rengia personalines tapybos parodas, jo kūrinių yra Lietuvos ir Europos muziejų rinkiniuose, privačiose kolekcijose, daugiausiai darbų yra iškeliavę į Vokietiją. Menininko mokytojai – Vincas Kisarauskas, Antanas Gudaitis, Augustinas Savickas ir kt.
 
Paroda vyks iki rugpjūčio 3 d. 

Žymos:
Rengėjų inf.,