7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Interaktyvi keliaujanti paroda ,,Pasaulis semiotiko akimis”

Rengėjų inf.
Nr. 25 (1219), 2017-06-23
Anonsai Kultūra

POST galerija, Laisvės al. 51A, Kaunas
Atidarymas 2017 06 26, 19 val.


Maloniai kviečiame Jus į interaktyvios keliaujančios parodos „Pasaulis semiotiko akimis“, skirtos įžymaus kalbotyrininko, semiotiko, rezistento ir lietuvių diasporos kultūros veikėjo Algirdo Juliaus Greimo (1917–1992) 100-osioms gimimo metinėms, atidarymą, kuris įvyks birželio 26 d. (pirmadienį) 19 val. Kaune, galerijoje „POST“ (Laisvės al. 51a, 4 aukštas).
 

Atidarymo renginyje dalyvaus: A. J. Greimo mokinys ir bendradarbis Eric Landowski, KTU Tarptautinio semiotikos instituto direktorius ir 13-ojo Pasaulinio semiotikos kongreso rengėjas Dario Martinelli, parodos kuratorė, semiotikė Gintautė Žemaitytė.
 
Greimas buvo linkęs suvokti savo buvimą pasaulyje kaip skirtingų vaidmenų atlikimą. Parodoje pristatomi paties Greimo vaidmenys yra lyg įžanga į šio spalvingo žmogaus biografiją, padedanti suvokti jo užmojų mastą.
Paroda suteikia galimybę keliais skirtingais būdais susipažinti su Greimo semiotika, svarbiausiu jo gyvenimo projektu. Optinė instaliacija „Semiotizatorius“ pristato semiotinį žvilgsnį į pasaulį, kuris žmogui įgyja reikšmę tik per kalbą ir kitas semiotines sistemas. Komiksuose keletas svarbių Greimo semiotikos sąvokų įgyja žaismingų pasakojimų pavidalą. „Semiotikos žemėlapyje“ fiksuojamos dvejopos Greimo semiotikos teritorijos: kas tyrinėjama ir kokiose šalyse tęsiami Greimo mokyklos darbai.
Spalio mėnesį numatoma šią parodą pristatyti ir Vilniuje Nacionalinėje M.Mažvydo bibliotekoje.
 

Parodos rengėja – Lietuvos nacionalinė UNESCO komisija.
Partneriai: Lietuvos Respublikos kultūros ministerija, Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerija, Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija, Vilniaus dailės akademija, Vilniaus universiteto A. J. Greimo semiotikos ir literatūros teorijos centras, Tarptautinis semiotikos institutas, Kauno technologijos universitetas, IASS-AIS Pasaulinis semiotikos kongresas “CROSS-INTER-MULTI-TRANS-”.
 
Daugiau apie renginį ir pačią parodą prašome skaityti svetainėje ir FB.

 

Žymos:
Rengėjų inf.,