7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Lukiškių aikštės memorialo kūrybinės dirbtuvės Šiuolaikinio meno centre

ŠMC inf.
Nr. 23 (1217), 2017-06-09
Anonsai Kronika

Bendradarbiaudamas su Kultūros ministerija Šiuolaikinio meno centras kviečia teikti idėjas ir dalyvauti Lukiškių aikštės memorialo kūrybinėse dirbtuvėse. Ne vienerius metus užtrukęs, visuomenės ir ekspertų lūkesčių nepateisinęs Lukiškių aikštės memorialo kūrybinių idėjų atrankos procesas paskatino ieškoti naujų šios užduoties sprendimo būdų. Labai džiaugiamės Kultūros ministerijos kvietimu bendradarbiauti ir tikimės, kad pasirinktas kūrybinių dirbtuvių formatas bei galimybė menininkams konsultuotis su įvairių sričių specialistais jų metu sukurs visapusiškas sąlygas šiuolaikiško ir aktualaus memorialo sukūrimui.

Menininkai ar jų kolektyvai, norintys dalyvauti atrankoje į kūrybines dirbtuves, kviečiami iki 2017 m. liepos 20 d. Šiuolaikinio meno centrui teikti Lukiškių aikštės memorialo idėjų eskizus. Lukiškių aikštė yra formuojama kaip pagrindinė reprezentacinė Lietuvos valstybės aikštė su laisvės kovų memorialiniais akcentais. Memorialo idėja turi būti skirta kovojusiųjų ir žuvusiųjų už Lietuvos laisvę atminimui įamžinti ir pritaikyta prie šiuo metu vykdomo aikštės rekonstrukcijos projekto erdvės ir mastelio. Projekto galutinė sąmata negali viršyti 500 000 eurų ir projektą turi būti įmanoma įgyvendinti iki 2018 m. gruodžio 1 d.

Iš kūrybinėms dirbtuvėms pateiktų idėjų 2017 m. liepos mėn. ekspertų komisija atrinks penkias. Bus skirtos lėšos jų plėtojimui, memorialo projektų parengimui bei sudarytos sąlygos konsultuotis ir dirbti su reikalingais specialistais (architektais, protokolo žinovais, istorikais, menotyrininkais ir kt.), atlikti kūrybos procesui būtinus tyrimus. Parengtus memorialo projektus menininkai pristatys visuomenei 2017 m. rudenį Šiuolaikinio meno centre. Iš pristatytų projektų bus atrinktas vienas, kurį bus siūloma įgyvendinti Lukiškių aikštėje.   

Daugiau informacijos apie atrankos į kūrybines dirbtuves sąlygas ir reikalavimus: http://www.cac.lt/lt/other/general/17/8588


Siūlomas idėjas prašome siųsti el. paštu [email protected] arba paštu adresu:
Lukiškių aikštės memorialo kūrybinės dirbtuvės
Šiuolaikinio meno centras Vokiečių g. 2 LT-01130 Vilnius
 

 

 

Žymos:
ŠMC inf.,